Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Většina starostů velkých jihočeských měst bude obhajovat mandát

Většina starostů velkých jihočeských měst hodlá na podzim v komunálních volbách obhajovat svůj mandát. Výjimku představují jen Písek a Český Krumlov. Písecká starostka Eva Vanžurová (Jihočeši 2012) sice bude kandidovat, ale není lídr. Starosta Českého Krumlova Dalibor Carda (Sdružení nezávislých kandidátů) z politiky odchází.

„Rozhodl se tak už před časem. Odchází do důchodu a s politikou se rozloučí," řekla mluvčí českokrumlovského městského úřadu Petra Nevstávalová. Šestašedesátiletý Dalibor Carda (Sdružení nezávislých kandidátů), který je momentálně v lázních, zastává pozici starosty 12 let, nejprve kandidoval jako nestraník za ČSSD, potom byl lídr Sdružení nezávislých - Město pro všechny.

Devětašedesátiletá Eva Vanžurová (Jihočeši 2012) vedla Písek dvě volební období. Nyní bude kandidovat na šestém místě sdružení Pro Písek, které povede současná místostarostka Petra Trambová (TOP 09). „Jsem už v důchodovém věku a chci mít více času na sebe a své koníčky," řekla už dříve.

V dalších větších městech se současní starostové chystají své pozice obhájit. Primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda potřetí povede v komunálních volbách kandidátní listinu ANO. V Táboře je lídrem uskupení Tábor 2020 Štěpán Pavlík, jenž má za sebou ve funkci starosty první volební období. Ve Strakonicích opět bude na prvním místě Strakonické veřejnosti Břetislav Hrdlička.

V Prachaticích vede kandidátní listinu Nezávislých současný starosta Martin Malý. V Jindřichově Hradci je lídrem SNK ED Jan Mlčák, jenž v současném volebního období vystřídal ve vedení radnice odvolaného Stanislava Mrvku. V Třeboni nechtěl současný starosta Jan Váňa už kandidovat jako jednička ODS. Ale místní sdružení jej nominovalo jako lídra a on pozici přijal, řekl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Bezděk

Štítky ČR, volby, obce, Jihočeský kraj, Český Krumlov, Písek, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, funkční období, ČSSD, TOP 09, Jiří Svoboda, Jan Váňa, Martin Malý, Jan Mlčák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Většina starostů velkých jihočeských měst bude obhajovat mandát  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.