Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Piráty do krajských voleb na jihu Čech povede písecký místostarosta Josef Soumar

Piráty do krajských voleb na jihu Čech povede písecký místostarosta Josef Soumar. Druhá na kandidátní listině bude krajská zastupitelka Veronika Kovářová.

„Chci aby náš kraj prosperoval. A toho lze docílit efektivním hospodařením. Zároveň ale nesmíme zapomínat na transparentnost a politickou odpovědnost při rozhodování, peníze musí jít tam, kde jsou skutečně potřeba,“ uvedl Josef Soumar, jenž je krajským zastupitelem.

Na dalších místech kandidátní listiny jsou za Soumarem a Kovářovou krajský zastupitel Jiří Roubíček a náměstkyně českobudějovické primátorky Zuzana Kudláčková. Piráti získali v krajských volbách v roce 2020 devět mandátů a skončili v opozici.

Lídra pro krajské volby, které se uskuteční na podzim 2024, na jihu Čech představilo hnutí STAN. Jedničkou na kandidátní listině bude starostka Vimperku Jaroslava Martanová. Další větší strany budou teprve vybírat tým pro volby až v příštím roce.

Krajské volby v kraji v roce 2020 vyhrálo ANO těsně před ODS. Oba subjekty si zajistily po 12 mandátech z 55. Do zastupitelstva se ještě dostali Piráti s devíti mandáty, společná kandidátní listina TOP 09 a KDU-ČSL (sedm mandátů), ČSSD se šesti křesly, STAN s pěti a Jihočeši 2012 se čtyřmi mandáty. Kraj vede koalice ODS, KDU-ČSL a TOP 09, ČSSD a hnutí Jihočeši 2012.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Piráti

Štítky ČR, volby, Piráti, kraje, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Piráty do krajských voleb na jihu Čech povede písecký místostarosta Josef Soumar  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.