Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zastavme společně obchod s chudobou, vyzývá před volbami Martin Filip

PR článek

Ceny nájemního bydlení dosahují nemravných hodnot a pronajímání bytů se stalo velmi výnosným obchodem, který stát dotuje prostřednictvím sociálních dávek. Není tedy divu, že nově postavené byty skupují investoři. Velký zájem o investice v této oblasti způsobuje nedostatek na trhu, kvůli kterému cena bytů dosahuje astronomických hodnot a vlastní bydlení je utopií.

Výsledkem stávajícího stavu je obchod s chudobou, který sahá do státního rozpočtu prostřednictvím příspěvku na bydlení, a kvůli neúnosným cenám nájmů peníze nás všech končí v kapsách investorů. Vládní politici přicházejí s nápadem, který má problém řešit a jako jednu z možných variant vyzdvihují zdanění druhých bytů. Prvotní myšlenka je tedy taková, že se bude zvyšovat daň z nemovitých věcí, a to právě u těchto druhých, třetích, čtvrtých bytů.

Toto opatření má vyššími náklady v podobě daně odradit potencionální kupce investičních bytů, tím by měl být snížen zájem o ně, včetně jejich ceny. Martin Filip nesouhlasí s představou, že když něco zatížíme další daní, tak se pro koncového spotřebitele cokoliv zlevní. Spíše naopak. Další daňová zátěž má pouze potenciál problém prohloubit a cenu bydlení ještě zvýšit.

Martin Filip spatřuje počátek těchto problémů v privatizaci státních bytů, která způsobila nedostatek ubytovacích kapacit s regulovaným nájmem ve vlastnictví státu. Z pohledu bezpečnosti a cenové dostupnosti je nutné, aby stát měl významné postavení na trhu s pronájmem bytů tak, aby byl schopen ovlivňovat náklady na život svých občanů v pozitivním směru. Neviditelná ruka trhu neochrání životní úroveň obyčejných lidí a jediný relevantní způsob, jak snížit cenu bydlení spatřuje Martin Filip ve vytvoření dostatečně velkého bytového fondu ve vlastnictví státu, krajů, měst a obcí, kde bude nájemné regulováno.

Jihočeský kraj v minulém období podporoval pořízení projektových dokumentací na bytové domy a Martin Filip chce navázat na tento dotační titul a iniciovat výstavbu nových bytových jednotek ve vlastnictví měst, obcí a kraje tak, aby se množství bytů s regulovaným nájmem zvýšilo a vytvořil se tím tlak na snížení cen nájmů. Pojďme společně zastavit obchod s chudobou a podpořme výstavbu bytových domů.

Ing. Martin Filip, Ph.D.

Kandidát do krajského zastupitelstva číslo 36 za Společně pro jižní Čechy, je vyučený Truhlář, technik dřevařské a nábytkářské výroby, absolvent Hospodářské a správní služby lesnické, Lesnictví a doktorského studijního programu Obecná produkce rostlinná. Obyčejný člověk nabízející selský přístup, který chce pracovat ve prospěch lidí.

Zadavatel: Společně pro jižní Čechy, zpracovatel: TOP 09

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky politika, krajské volby, Společně pro jižní Čechy, nemovitosti, chudoba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Po rozvratu v roce 89 soudruzi soukmenovci rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Příběh kmotra-agent Mrázek z Kolínska jako Rakušan, Šmejdi, Sametoví vrazi, Gangster ka, seriál Volha včetně dokumentu, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Píseň neznámého vojína, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Colorado, Amnestie, Nájem zvedej, ABJ, virtuáky, Zdálky zblízka, Sprcha, Dežo, Pepa Nos Země je kulatá, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB,na yt Bosé stopy značky Baťa, série o družstvu Slušovice,Aby si vedel, Očem se mlčí, Nachtmann, na XTV načtený životopis pPPp, převlečení soudruzi soukmenovci sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se se svými začerněnými smlouvami. Podepište petici Voda je život, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost ! Jako na Islandu kde ty šmejdy vyhnali s jejich falešnou stavební,,krizí" kterou rozvezli po světě 2008, a jsou v desítce nejbohatších států.

Sobota, 14. září 2024, 06:18Odpovědět

Zastavme společně obchod s chudobou, vyzývá před volbami Martin Filip  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.