Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějčáci si už začali vyzvedávat voličské průkazy

Téměř sedm stovek občanů si vyzvedlo během včerejšího dne na budějckém magistrátu voličské průkazy pro druhé kolo prezidentské volby, která proti sobě svede dva nejúspěšnější kandidáty z uplynulého týdne - Miloše Zemana (SPOZ) a Karla Schwarzenberga (TOP 09).

Druhé kolo volby prezidenta České republiky se uskuteční opět ve dvou dnech, a to v pátek 25. ledna v čase od 14 do 22 hodin a v sobotu 26. ledna od 8 do 14 hodin.

„V pondělí si průkazy vyzvedlo celkem 677 občanů, pro první kolo to bylo 642 lidí,“ sdělila Budějcké Drbně mluvčí radnice Jitka Welzlová.

O vydání voličského průkazu, pro který si musí přijít všichni občané, co budou volit v jiném než ve ´svém´ volebním okrsku, se může požádat písemně do pátku 18. ledna, nebo osobně do 23. ledna do 16 hodin.

Volič ho dostane přímo na místě v oddělení evidence obyvatel v přízemí radnice na náměstí Přemysla Otakara II. v následujících časech:

  • Pondělí a středa: 08.00 - 17.00
  • Úterý a čtvrtek: 08.00 - 14.00
  • Pátek 18. ledna: 08.00 - 16.00
  • Středa 23. ledna: 08.00 - 16.00

„Hlasovací lístky každý volič dostane až ve volební místnosti,“ dodala Welzlová.

Štítky volba prezidenta republiky, Česká republika, voličské průkazy, magistrát, voličský průkaz, Miloš Zeman, Karel Schwarzenberg, TOP 09, Strana Práv Občanů, Česko, Přemysl Otakar II., Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčáci si už začali vyzvedávat voličské průkazy  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.