Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hledá se hlavní architekt. Značka: Druhý pokus

Už podruhé se radniční koalice snaží najít hlavního architekta, který by měl mít v kompetenci dohled nad záměry investorů, koordinaci urbanistického a architektonického rozvoje města a také koncepci dopravy a rozvoj veřejné zeleně. Další náplní jeho činnosti by mělo být zastupování města a hájení jeho zájmů v územních a stavebních řízeních.

Svůj záměr na zřízení funkce hlavního architekta představila budějcká koalice už na jaře 2011. Po poměrně zdlouhavém vyjasňování úkolů, které by měl architekt a jím řízený odbor plnit, byla v červnu vyhlášena první veřejná výzva pro zájemce o tuto funkci. Přihlášené uchazeče hodnotila v září 2011 komise, ve které byli zástupci města a odborníci z České komory architektů.

Přestože odbor hlavního architekta byl na radnici nově zřízen už 1. července 2011, a přestože architektonický nekoordinovaný rozvoj Budějc je kritizován laickou i odbornou veřejností, nebyl nakonec komisí vybrán žádný z uchazečů a místo hlavního architekta tak zůstalo neobsazeno.

Aktuálně, v polovině února 2012, radnice iniciovala druhý pokus a vyhlásila další výzvu – výběrové řízení na obsazení pracovního místa vedoucího odboru útvaru hlavního architekta. Zadání podmínek výběrového řízení je stejné jako v prvním pokusu.

Uchazeč by měl mimo jiné předložit studii fungování odboru hlavního architekta s ohledem na schválenou náplň odboru, názor na stávající územní plán města, jeho klady i zápory a názor na další rozvoj města včetně možnosti nového územního plánu města.

Příjem přihlášek bude ukončen 30. března 2012, následovat bude vyhodnocení zájemců a... pak se možná Budějce konečně dočkají svého hlavního architekta. Vzhledem k mnoha sporným, diskutovaným a ne vždy Budějčáky vítaným projektům a záměrům investorů by byl nejvyšší čas.

Štítky architekt, Česká komora architektů, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Pozdě...např. obludný Sconto tu nikdy nemělo stát. Vyjeďte nad Budějce a podívejte se na panorama města a místo Černé věže uvidíte žlutý hnus...

Středa, 22. února 2012, 09:06Odpovědět

Hledá se hlavní architekt. Značka: Druhý pokus  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.