Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Konference se zúčastní i šéf komunistů Vojtěch Filip

Hnutí za přímou demokracii pořádá v Českých Budějovicích otevřenou diskuzní konferenci nazvanou Demokracie versus Totalita v 21. století. Akce se koná v sobotu 2. února od 14 hodin v aule Jihočeské univerzity.

Účast na konferenci potvrdili organizátoři antikomunistických protestů Šimon Heller a Martin Rosocha, předseda KSČM a Budějčák Vojtěch Filip i mnoho dalších hostů.

„Jsme znepokojeni rostoucím napětím ve společnosti, které se projevilo jak při krajských volbách, tak v těch prezidentských. Vidíme v tom hrozbu pro demokracii a lidská práva v naší zemi. Domníváme se, že v naší společnosti chybí seriózní diskuze o podstatě minulého režimu a vztahu současné KSČM k této minulosti a zároveň za velmi závažnou považujeme absenci veřejné i odborné diskuze o podstatě demokracie a o způsobech vedení demokratické diskuze,“ uvádí mluvčí Hnutí za Přímou Demokracii Milan Valach.

Setkání se zástupci médií bude zahájeno ve 13 hodin a budou zde vysvětleny důvody a cíle této konference. Samotná akce začne o hodinu později a mimo výše uvedené vystoupí jako další Štěpán Strnad z Vysoké školy evropských a regionálních studií v Českých Budějovicích, Ondřej Lánský z iniciativy ProAlt, Jan Samohýl z Teologické fakulty JČU, rektor Jihočeské univerzity Libor Grubhoffer nebo známý performer Milan Kohout.

„Součástí konference bude samozřejmě diskuze všech zúčastněných, a nejen hostů, ale i veřejnosti. Pozvali jsme jak zástupce zainteresovaných stran, tak představitele české intelektuální obce. Zároveň zveme k této diskuzi širokou veřejnost. Diskusní příspěvek mohou s uvedením jména a města, kde bydlí, zaslat na e-mailovou adresu budejovice@hzpd.cz všichni občané,“ doplňuje hlavní organizátor akce Václav Meškan.

Zaslané příspěvky (referáty) budou zahrnuty do elektronického sborníku, který bude rozčleněn na dvě části - hlavní referáty a diskuzní příspěvky občanů a budou zveřejněny na stránkách www.hzpd.cz.

Nelze očekávat, že všechny otázky budou vyřešeny již na této konferenci. Předpokladem hnutí proto je, že v organizaci podobných konferencí bude dle možností pokračovat.

Napsal Ladislav Štítkovec, mediální koordinátor
Foto: Petr Novák, Wikipedia

Štítky Hnutí za přímou demokracii, Demokracie versus Totalita v 21. století, aula Jihočeské univerzity, České Budějovice, konference, Vojtěch Filip, demokracie, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, KSČM, Šimon Heller, Milan Valach, Milan Kohout

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Vilímek

Komunista chce diskutovat o demokracii...? A zrovna tenhle? To bude výsměch...

Čtvrtek, 31. ledna 2013, 11:40Odpovědět

Konference se zúčastní i šéf komunistů Vojtěch Filip  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.