Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Náměstkem hejtmana Jihočeského kraje se stal František Štangl

Novým prvním náměstkem hejtmana Jihočeského kraje se v úterý stal František Štangl (ODS) a nahradil tak Martina Kubu (ODS), který byl v polovině listopadu jmenován ministrem průmyslu a obchodu. Štangla do funkce zvolili krajští zastupitelé.

František Štangl má ve svém resortu kulturu, památkovou péči a cestovní ruch. Nově mu přibyly evropské záležitosti a spolupráce s úřadem Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad. Martina Kubu nahradil v radě kraje dosavadní zastupitel Václav Král (ODS), který bude mít na starosti regionální rozvoj a dopravu.

"V minulosti měl na starosti vše Martin Kuba, ale myslím, že to všechno nemůže jeden člověk zvládat," řekl jihočeský hejtman Jiří Zimola (ČSSD) k částečnému přerozdělení kompetencí členů rady.

V jedenáctičlenné radě Jihočeského kraje má ČSSD sedm zástupců, ODS čtyři. ČSSD má čtyři uvolněné členy rady, ODS tři. ČSSD má funkci hejtmana a náměstkyně, ODS prvního náměstka.

V úterý také ministrovi průmyslu a dopravy zanikl zastupitelský mandát. Novým jihočeským zastupitelem se místo Kuby stal starosta Soběslavi Jindřich Bláha.

Napsal Dobrin Stojcev, Meidafax

Foto: Občanská demokratická strana

Štítky ODS, Jihočeský kraj, Martin Kuba, ČSSD, rada, Václav Král, Jiří Zimola, Jindřich Bláha, náměstek krajského hejtmana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstkem hejtmana Jihočeského kraje se stal František Štangl  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.