Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Práce zastupitelů? Hazard s rozpočtem, prostituce a žebráci

Ne, opravdu nechceme zpochybňovat plně zodpovědný přístup budějckých zastupitelů k důležitým námětům. Naopak. Ve čtvrtek během dne budeme sledovat, jak rozehrají ruletu, ve které se roztočí nejen budoucí příjmy a výdaje rozpočtu města na rok 2012, ale i budoucnost zákazů a omezení některých činností v Budějcích.

Na programu dnešního jednání, které začalo v 9 hodin, je několik poměrně závažných bodů, u kterých jsou očekávány bouřlivé diskuse nejen zastupitelů, ale i přítomných občanů. Nejdůležitějším bodem jednání je rozpočet města na rok 2012, ve kterém se kvůli úsporným opatřením neobjeví některé původně plánované investice.

Dalším bodem, který patrně bude diskutován jako kontroverzní, je návrh změny vyhlášky pro zajištění veřejného pořádku. V rámci vyhlášky bude navrženo omezení provozních hodin prodeje občerstvení tzv. na ulici, například Hladových voken. Vyhláška také přinese zákaz žebrání a prostituce v centru města, vozech MHD a dalších místech.

Na programu je také schválení návrhu tří souvisejících vyhlášek, které by měly během tří let postupně zakázat v Budějcích provozovny heren, videoloterijních terminálů a výherních automatů.

Vzhledem k vývoji situace kolem zvýšených hodnot minerálních vláken a azbestu ve školách na Máji a údajnému pochybení kompetentních firem i úředníků magistrátu byla na zastupitelstvu projednávána i tato problematika.

Jednání zastupitelstva Budějcká Drbna sleduje a o jeho průběhu vás bude informovat.

Štítky České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce zastupitelů? Hazard s rozpočtem, prostituce a žebráci  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.