Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Prázdniny skončily, zapomeňte

Poslední srpnový den je posledním dnem prázdninové volnosti. Stejně jako v celé republice, i v Budějcích si žáci a studenti školou povinní mohou říci jediné: Prázdniny v háji, a zas ta škola!

Dveře do nového školního roku 2011/2012 otevře ve čtvrtek 1.9. budějckým dětem a teenagerům 14 základních škol a 22 středních škol a učilišť. Mnohé z nich uvítají své žáky příjemnými novinkami, které realizovaly v průběhu prázdnin. V ZŠ O.Nedbala byla vybudována nová spojovací chodba, která vede z pavilonů školy do pavilonu jídelny a zajistí dětem i pracovníkům školy lepší a rychlejší dostupnost jídelny.

Novinku, kterou velmi uvítali rodiče „školkových“ dětí, připravila ZŠ L.Kuby v Rožnově. Od 1.9. zde bude fungovat zcela nově zřízená mateřská škola, která ve 3.odděleních přijme 70 dětí ve věku od 3 do 7 let. Nové prostory MŠ vznikly v pavilonu školní družiny, do vybudování moderních prostor bylo investováno celkem 5,5 milionu korun. Nové prostory MŠ byly slavnostně předány ve středu 31.8.2011 za účasti primátora města Juraje Thomy a zástupců odborů školství,mládeže a tělovýchovy Magistrátu České Budějovice a Jihočeského kraje.

Nejen na studium, ale také na zážitky společenské se mohou těšit studenti budějcké Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické. Škola oslaví hned tři významná výročí: 65.výročí založení zdravotnické školy,15. výročí založení vyšší odborné školy zdravotnické,100. výročí zahájení výstavby budovy školy. Oslavy významné historie vyvrcholí 30.9. 2011 slavnostní akcí pro žáky a studenty a velkým slavnostním průvodem městem. Následující den budou připraveny  oslavy pro veřejnost, které vygradují večer velkým reprezentačním plesem v KD Metropol.

Zajímavé projektové dny, soutěže, sportovní a kulturní akce, exkurze a další zábavné i vzdělávací aktivity mají pro své žáky a studenty připraveny téměř všechny budějcké školy. O nejzajímavějších z nich vás bude Budějcká Drbna informovat.

A na konec samozřejmě informace nejdůležitější: do školních vrat vstupte pravou nohou a hlavně, nezoufejte! Za deset měsíců zase budou prázdniny.

Štítky České Budějovice, pavilon, mateřská škola, Juraj Thoma, Rožnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prázdniny skončily, zapomeňte  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.