Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Prozatimní ředitel Dopravního podniku odmítá kritiku opozice

Opoziční ODS na zasedaní zastupitelstva města kritizovalo přístup radnice k vedení Dopravního podniku města České Budějovice. "Podnik vede místní šéf TOP 09 Slavoj Dolejš bez jakýchkoliv manažerských zkušeností pro takovou pozici už několik měsíců od března, kdy vedení radnice odvolalo stávajícího ředitele Lubomíra Půlpána. Radnice nebyla dosud schopna vypsat výběrové řízení.

Je veřejným tajemstvím, že s výběrovým řízením se čeká na dobu, kdy si Slavoj Dolejš alespoň doplní manažerský kurs," řekl zastupitel Martin Kuba.

Současný zastupující ředitel DPmCB Bc. Slavoj Dolejš se rozhodl poskytnout Drbně prohlášení. Když byl žádán o objasnění situaci v DPmCB podniku před časem, neznal projekt BD, a proto odmítl. Nyní nám vyjádření poskytl, protože se přesvědčil, že Drbna informace nezkresluje a snaží se, v zájmu objektivity, dát stejný prostor k vyjádření všem stranám.

Budějickou Drbnu zajímalo, proč nyní dochází k vypsání výběrového řízení, když na předprázdninovém zastupitelstvu zaznělo z úst přímo samotného Dolejše, že výběrové řízení se neuskuteční v dohledné době a změna vedení nemá smysl, pokud nedojde na přechod na nový model řízení DPmCB. Podle Slavoje Dolejše je možných modelů řízení více, a protože v koalici dosud nenastala shoda ohledně výběru  a zavedení nového modelu řízení pro DPmCB, stalo se její prioritou vypsání výběrového řízení a ustavení stabilního vedení DP.  Podle Dolejše je výběr vhodného modelu řízení samozřejmě důležitý, ale jakékoli vedení a tedy i vedení českobudějovického DPmCB je především o schopnostech a ochotě lidí spolupracovat, lidský faktor je nezastupitelný a úspěšnost jakéhokoliv modelu řízení je závislá právě na něm.

Na kritiku, která se vztahovala na Dolejšovo vzdělání v oboru uvedl, že jeho manažerské schopnosti nejlépe charakterizuje skutečnost, že za dobu jeho působení v DPmCB se podařilo najít úspory ve výši 13 milionů korun. Nový dopravní systém, který v Budějovicích několik měsíců funguje byl připravován několik let a Slavoj Dolejš se podle svých slov musí chovat jako dobrý manažer. To znamená, respektování rozhodnutí minulého vedení i několikaleté práce týmu lidí, který nový dopravní systém připravoval. Samozřejmě, že pokud se po více než deseti letech uskutečňuje změna velkého rozsahu, nelze se vyhnout případným problémům a nedostatkům. Úkolem kvalitního managmentu pak je se těmito problémy zabývat a řešit je. Proto se  Dolejš nebrání jakékoliv diskuzi s občany, jejichž postřehy a připomínky pak lze využít při vyhodnocování fungování nového  budějckého dopravního systému.

Slavoj Dolejš Drbně přislíbil, že až dojde k vyhodnocení dopravního systému v Českých Budějovicích, poskytne rozhovor, kde se bude jednotlivými návrhy a připomínkami zabývat a nebrání se ani přímé diskuzi s občany na našich stránkách.

Štítky výběrové řízení, České Budějovice, ODS, TOP 09, Martin Kuba, dopravní společnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

richard praskořík

toho pána neznám a tak jsem se popídil. počínaje prodejem voňavek až po MONTO průšvih, bída neschopnost. politika je tím správným přístavem

Pondělí, 19. září 2011, 15:34Odpovědět

Prozatimní ředitel Dopravního podniku odmítá kritiku opozice  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.