Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žehnání praporu nebo filmová premiéra. Takové byly oslavy výročí založení baráčnické obce v Pištíně

Na sobotu 13. srpna se v Pištíně pilně připravovali. Konaly se zde totiž oslavy 80. výročí od založení Obce baráčnické Pištín spojené se setkáním rodáků. Všichni se skvěle bavili a i Budějcká Drbna byla u toho.

Vše odstartoval slavnostní průvod od místního Hostince Na Dolánku ke kostelu, kde proběhlo slavnostní žehnání baráčnickému praporu, které provedl místní nový farář. Slavnostnímu aktu byli přítomni i vážení hosté – senátor Tomáš Jirsa a poslanec Jan Zahradník. Oba přáli vše dobré jak novému praporu, tak i baráčnické obci a všem sousedům v Pištíně a pochvalovali si nově opravenou silnici.

Poté se dal celý průvod opět do pohybu a zamířil ke hřišti, kde bohatý program pokračoval v místním sportovně rekreačním areálu. Jako první vystoupilo několik místních rodáků s tancem česká beseda. Hned po nich nastoupily mažoretky – Hlubocké princezny. Obě vystoupení sklidila potlesk.

Aby nenastaly v programu žádné prostoje, vyplňovala pauzy mezi vystoupeními svou hudbou dechovka Doubravanka, se kterou si především starší obyvatelé rádi zazpívali. Po vystoupení zlivského folklórního souboru Bystřina, který sdružuje nadšence všech věkových kategorií, přišel vrchol celého programu. Oblíbené Pištínské baletky vytasily své největší trumfy v podobě svého kankánu. Jako vždy sklidily bouřlivý aplaus.

Bonusem a zároveň závěrečnou tečkou za celým programem byla premiéra filmu o Pištínu, Obce pod májkami, ve kterém se samozřejmě mnozí přítomní poznali.

Oslavy 80. výročí Obce baráčnické Pištín

Neděle, 14. srpna 2016, 11:32

Oslavy 80. výročí Obce baráčnické Pištín
Oslavy 80. výročí Obce baráčnické Pištín

Štítky Pištín, slavnost, Drbna.cz, premiéra, Jan Zahradník, Tomáš Jirsa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žehnání praporu nebo filmová premiéra. Takové byly oslavy výročí založení baráčnické obce v Pištíně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.