Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dýchejte zdravější vzduch díky domácímu odvlhčovači

PR článek

Všichni chceme mít provoněný domov, kde se dobře a zdravě dýchá. Ale někdy může zvýšená domácí vlhkost i přes veškerou naši snahu způsobit zatuchlý vzduch nebo dokonce tvorbu plísní. Děje se tak především v zimním období, když venku nemrzne. Na oknech se začne objevovat první sražená vlhkost, v chladných rozích se začínají tvořit plísně. Efektivním řešením je nákup domácího odvlhčovače.

Nákup odvlhčovače není zanedbatelnou finanční položkou, ale je mnoho důvodů, proč je dobré si odvlhčovač pořídit. Omezuje tvorbu alergenů, jako jsou roztoči a plísně. V koupelnách, kde není možné aktivně větrat, se netvoří plísně, ručníky tam vysychají a nezatuchnou. V kuchyni a špízu nižší vlhkost prodlouží životnost suchých potravin, jako jsou mouky, obiloviny, cereálie, sušené ovoce, koření, bylinky.

Odvlhčovač pomůže při sušení prádla, a to hlavně v zimním období. Praskla vám hadička u toalety nebo u pračky? Nebo snad byl únik na vodovodním potrubí či špatné těsnění? Odvlhčovač je rychlý pomocník na vysoušení zdí, podlah, koberců, a snižuje vlhkost ve zdech starších objektů, kde zamezí zatuchlému zápachu ze zdí. Lidé žijící v záplavových oblastech vědí o odvlhčovači své.

A jak vybrat ten správný odvlhčovač? Důležitým kritériem výběru je cena. Ne vždy ale cena skutečně zrcadlí kvalitu a výkon odvlhčovače. Levné absorpční přístroje s výměnnými tabletami nakonec při opakovaných nákupech tablet vyjdou provozně nejdráž při malé účinnosti.

Důležité je, do jakého prostoru odvlhčovač potřebujeme, co od něj očekáváme. Podle výkonu můžeme rozlišit několik skupin domácích odvlhčovačů: mini odvlhčovače, domácí odvlhčovače menších výkonů, výkonné domácí a vysoce výkonné – průmyslové odvlhčovače.


Je mnoho důvodů, proč je dobré, si odvlhčovač pořídit. Omezuje tvorbu alergenů, jako jsou roztoči a plísně. V koupelnách, kde není možné aktivně větrat, se netvoří plísně, ručníky tam vysychají a nezatuchnou.

Kvalitní produkty hledejte především u specialistů, kteří dokážou nabídnout i pozáruční servis. Určitě si nekupujete odvlhčovač proto, aby vám vydržel jen po dobu záruky. Je dobré ujistit se o existenci náhradních dílů a kvalitního servisu, který si poradí s opravou elektroniky, ale i v případě, že budete časem potřebovat dokoupit nové filtry nebo když se vám špatnou manipulací ulomí na odvlhčovači kolečko.

Nezanedbatelným faktorem jsou technická data odvlhčovačů a příslušenství. Vše potřebné najdete na webu společnosti Kostečka Group.

Štítky Kostečka Group, odvlhčovač, domov, plíseň, vlhkost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dýchejte zdravější vzduch díky domácímu odvlhčovači  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.