Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obchodní centrum Mercury projde v příštích letech rekonstrukcí za sto milionů

Vlastník dopravně obchodního centra Mercury chystá obnovu budovy a vylepšení služeb. Pro zlepšení pohodlí zákazníků, nájemců komerčních prostor i cestujících plánuje také zvýšení bezpečnosti. Výrazné obnovy se centrum dočká v následujících letech, přičemž nedojde k omezení provozu.

Dopravně obchodní centrum (DOC) Mercury se nachází asi kilometr od centra jihočeské metropole. Střechu budovy navíc lidé znají díky tomu, že se jedná o významný přestupní uzel pro autobusové linky.

„Jeho užitná plocha činí 60 500 metrů čtverečních a tvoří jednu z dopravních tepen města – denně ho využije deset tisíc návštěvníků a cestujících,“ přibližuje Petr Vosmík, zástupce vlastnické společnosti v DOC Mercury.

Podle průzkumu z roku 2017 je 90 procent uživatelů centra s jeho stavem relativně spokojených. Vyhovují jim i poskytované služby. Přání na zlepšení se týkají především čistoty a bezpečnosti. Proto se společnost, která centrum vlastní, zaměří právě na tyto změny jako první.

„Plánujeme zavést opatření, která výrazně zlepší bezpečnost obchodního centra. Posílíme ochranku, zlepšíme spolupráci s městskou policií a nainstalujeme novou generaci bezpečnostních kamer,“ doplnil Petr Vosmík.

V dalších letech pak bude vlastník pokračovat výraznou modernizací. Ta se bude týkat například rozšíření plochy věnované gastronomii. „Návštěvníci ani cestující se ale nemusí ničeho obávat, modernizace proběhne postupně a za plného provozu. Fungování autobusového nádraží se vůbec nedotkne,“ zdůraznil Vosmík.

Do změn mohou promluvit i současní nájemci

Obchodní centrum nabízí široké spektrum zboží a služeb, a právě s nájemci komerčních prostor se chtějí zástupci vlastnické společnosti setkat, aby si vyslechli jejich názor.

„Plánujeme setkání s nájemci, abychom se dozvěděli více o jejich pohledu na aktuální situaci a o tom, jak jsou spokojeni. Současně jim chceme osobně představit naše plány na další rozvoj, případně konkrétní kroky, kterými budeme posilovat bezpečnost v celém objektu,“ uvedl Vosmík.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky rekonstrukce, obnova, modernizace, Mercury, obchodní centrum, DOC Mercury, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchodní centrum Mercury projde v příštích letech rekonstrukcí za sto milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.