Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Při posledním rozloučení s padlým vojákem se rozezní zvony na českobudějovické Černé věži

Čtyři zvony na Černé věži v Českých Budějovicích se zítra, ve čtvrtek 16. srpna, na pět minut rozezní. Jihočeská metropole i celý kraj se tak rozloučí s Kamilem Benešem, štábním praporčíkem in memoriam, jedním ze tří vojáků, kteří se na misi v Afghánistánu stali  5. srpna obětí sebevražedného atentátníka.

Budějcké zvony se symbolicky rozezní v okamžiku, kdy začne v kostele svatého Jana Nepomuckého v Hluboké nad Vltavou zádušní mše. 

Zádušní mši bude při posledním rozloučení s padlým vojákem sloužit Pavel Posád, světící biskup českobudějovický. „Každé loučení s milovaným člověk je vždy těžké a bolestné. Loučíme se s člověkem, který stál ve službě lásky pro druhé. Voják vždy brání svou vlast i její obyvatele, i když slouží zdánlivě daleko od své země. Tím, že bojuje se zlem v nejrůznější podobě, brání dobro, život a nasazuje se pro náš pokojný život," uvedl ke smutné události Pavel Posád.

Po zádušní mši svaté bude Kamil Beneš uložen s vojenskými poctami na tamním hřbitově do rodinného hrobu k poslednímu odpočinku.

Autoři | Foto army.cz

Štítky společnost, pohřeb, voják, Kamil Beneš, Afghánistán, Hluboká nad Vltavou, zvon, Černá věž, České Budějovice, Pavel Posád, Jan Nepomucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při posledním rozloučení s padlým vojákem se rozezní zvony na českobudějovické Černé věži  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.