Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO/FOTO: Silný déšť s větrem vytopil v Budějcích desítky sklepů a rozlámal několik stromů

Průtrž mračen doprovázená silnějším větrem se prohnala dnes odpoledne Českými Budějovicemi. O co byla kratší, o to byla intenzivnější. Vyplavila několik sklepů a vítr polámal několik stromů. Hasiči vyjížděli asi k desítce událostí, ovšem žádnou újmu na zdraví ani větší škody na majetku neevidují.

„Zatáhlo se, zvedl se vítr a najednou lilo jako z konve. Nestačili jsme ani v baráku zavřít okna, jaký to byl fofr. Takže nám do některých kanceláří i trochu napršelo," popisuje Eva Tesařová z Českých Budějovic, která byla zrovna, když se přívalový déšť na krajské město přihnal, v práci. 

„Českobudějovičtí hasiči vyjížděli k desítce událostí souvisejících s průtrží mračen. Většinou se jednalo o vytopené sklepy a popadané stromy. Nikdo nebyl zraněn a ani neevidujeme větší škody," uvádí muvčí Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Vendula Matějů.

Podle další čtenářů Budějcké Drbny déšť doprovázený silným větrem bral nábytek ze zahrádek, voda se dostala i do prostor budějckého Géčka, mnohde nestíhaly kanály pobírat přívaly vody a tak řidiči se svými auty museli zdolávat vodní laguny.

Měli bychom být ve střehu dál, protože podle meteorologů musíme i na jihu Čech počítat s deštěm, místy i přívalovým a bouřkami. V bouřkách bude zesilovat i vítr. A podobné to bude i zítra, kdy se i zase o trochu ochladí, přes den by se měla teplota pohybovat kolem 17 až 20 stupňů Celsia. 

Autoři | Foto čtenáři Budějcké Drbny

Štítky déšť, počasí, bouřka, České Budějovice, sklep, strom, Eva Tesařová, Hasičský záchranný sbor, Česko, Jihočeský kraj, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/FOTO: Silný déšť s větrem vytopil v Budějcích desítky sklepů a rozlámal několik stromů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.