Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Chcete být u krmení tygrů, medvědů nebo také klokanů? Navštivte zoo v Hluboké nad Vltavou

Pestrý program připravila hlubocká zoologická zahrada na Mezinárodní den zvířat. Mezi největší lákadla určitě bude patřit speciální komentované krmení vybraných druhů zvířat.

V sobotu 6. října si v Zoo Hluboká připomeneme Mezinárodní den zvířat si Jihočeská zoologická zahrada Hluboká nad Vltavou připomene v sobotu 6. října od 10 do 16 hodin. A přichystala zajímavý program, například speciální komentovaná krmení vybraných druhů zvířat.

Komentovaná krmení:
10:00 vydry
10:30 lemuři
11:00 jeřábi
11:45 plameňáci
12:30 tygři
13:15 medvědi
14:00 losi
14:45 rysi
15:15 kočkodani
15:45 klokani

„Ošetřovatel návštěvníkům blíže představí hlavně ta zvířata, která se v zoo letos rozmnožila. Dozví se, jestli jsme letos překonali rekord v počtu narozených plameňáků nebo kolik se narodilo lemurů a jak se jim líbí nová prolézačka ve výběhu. Víte, jak jsme vybírali jméno pro mládě medvěda plavého? Nochunsafed není zrovna obvyklé… A nezapomeneme ani na tygřata – ošetřovatel zájemcům povypráví, jak probíhalo jejich první očkování a vážení a jestli je tygřice dobrá matka či spíše macecha," prozradila něco ze sobotního programu Michaela Jerhotová z oddělení vzdělávání hlubocké zoologické zahrady.

V uvedeném čase, tedy mezi desátou a šestnáctou hodinou si děti v zoo mohou vyrobit papírovou masku tygra, medvěda, lemura či plameňáka a zúčastnit se soutěže. Otázky se budou vztahovat ke zvířatům v zoo.

Světový Den zvířat připadá na 4. října. Oslavy souvisejí s Františkem z Assisi, jehož svátek se připomíná právě tento den. Svatý František proslul svou láskou ke všem stvořením, tedy i ke zvířatům. V České republice se Den zvířat slaví od roku 1994 a i v zoo Hluboká se stal tradiční akcí.

Autoři | Foto Facebook Zoo Hluboká

Štítky společnost, zoo, Hluboká nad Vltavou, zvíře, krmení, komentář, Českobudějovicko, medvěd, tygr, zoologická zahrada, Zoo Hluboká

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chcete být u krmení tygrů, medvědů nebo také klokanů? Navštivte zoo v Hluboké nad Vltavou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.