Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budova bývalého kabaretu v Budějcích má být zbourána. Stavební úřad jedná s majitelem

Rozpadající se modrá budova bývalého kabaretu, kterou několikrát do roka kvůli požáru navštíví hasiči, má být zbourána. Tak alespoň zní nařízení stavebního úřadu. Problémy s domem číslo 7 v Průmyslové ulici přitom trvají už několik let.

Stavební úřad už se budovou bývalého kabaretu zabýval v minulosti. V prosince 2017 bylo nařízeno její vyklizení a provedení nutných zabezpečovacích prací spočívajících zejména v zabezpečení stavby proti vstupu cizích osob tak, aby dále nedocházelo k její další destrukci. 

Nyní už je ale kromě vyklizení stavby nařízeno také její neodkladné odstranění. „V této záležitosti stavební úřad intenzivně jedná s vlastníkem stavby a koná úkony vyplývající z vydaného rozhodnutí,“ uvedla Blanka Martiniová, vedoucí oddělení vyvlastňovacího úřadu, deliktů a státního dozoru. Podrobnější informace o průběhu jednání a o tom, kdy by měla být budova zbourána ale nemohla sdělit. „Konkrétní informace lze ze zákona sdělovat jen účastníkům řízení,“ dodala.

Budova ale není trnem v oku jen stavebnímu úřadu. Negativně se k ní vyjadřují i obyvatelé v okolí. „Je to hrozné, zase začíná to období, kdy se sem stahuje dost bezdomovců a podobně. Pak je to tu prostě nebezpečné. Člověk se bojí kolem jen projít. Nemluvě o tom, že nikdy nevíte, co dalšího z toho baráku upadne,“ popisuje jedna z obyvatelek Průmyslové ulice. Velkým problémem je i samotný majitel nemovitosti. Podle některých dalších obyvatel je i on tím, který opakovaně zakládá požáry a budovu demoluje.

Vybydlený dům tak zaměstnává i hasiče. Ti v Průmyslové ulici několikrát ročně zasahují kvůli vznikajícím požárům. „Pro nás to není zas takový problém, je to naše práce. Naštěstí v té budově nikdy nedochází ke škodě na majetku nebo na zdraví,“ vysvětluje mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Vyjádření majitele budovy se nám nepodařilo sehnat.

Štítky kabaret, stavební úřad, Průmyslová ulice, České Budějovice, hasiči, požár

Budova bývalého kabaretu v Budějcích má být zbourána. Stavební úřad jedná s majitelem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.