Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Oblečení pro motorkáře musí být hlavně bezpečné a praktické. I motorkáři chtějí ale ladit, vysvětluje Jan Přílepek z MBW

PR článek

Už deset let obléká prodejna MBW motorkáře každého věku a pohlaví. V jejich sortimentu najdete bezpečné a kvalitní oblečení, které splní veškerá pravidla, ale projde i tím nejpřísnějším módním diktátem. O chystaných akcích, novinkách, ale i motorkářích obecně jsme si povídali s vedoucím prodejny Janem Přílepkem.

Co znamená zkratka MBW?
MBW znamená Motor Bike Wear. Oblékáme motorkáře od hlavy až k patě.

Proč zrovna sortiment pro motorkáře? Je v tom nějaká osobní vášeň?
Samozřejmě, my všichni jezdíme na motorkách. Když jsme prodejnu otvírali, tak u nás tohle odvětví nebylo moc prozkoumané. Oblečení bylo málo dostupné a nabídka nebyla tak široká. My jsme se rozhodli to změnit.

A zlepšila už se ta dostupnost zboží?
Určitě. Už je více firem, které se tím zabývají. Ale většina z nich jsou pouze „překupníci“ jiných značek. My jdeme jednodušší cestou, i když výrobu nemáme zde v česku, tak návrhy a designy našich produktů společně s výstupní kontrolou kvality si děláme sami.

Nedá mi to se nezeptat. Hodně lidí vidí motorkáře jako nebezpečné řidiče. Jaký na to máte názor vy?
Zásadní problém je podle mě ten, že motorkáři nejsou tak dobře vidět, jsou rozměrově mnohem menší než auto. Řidiči dneska v tom spěchu koukají spíš po autech a větších objektech a motorkáře snadno přehlédnou. Ale to je na delší povídání.

Tak zpět k obchodu. Co všechno u vás můžeme pořídit?
Máme helmy, kukly, bundy, kalhoty, kombinézy, rukavice, boty, termo prádlo. Ten sortiment je opravdu široký. Když k nám přijde někdo, kdo si koupil novou motorku, může nakoupit vše co potřebuje. Navíc každý prodejce je u nás kvalifikovaný a vyzná se. Velmi často přijdou lidé, kteří potřebují s výběrem poradit a na to jsme stoprocentně připraveni.

Hraje se tady i na nějakou módní stránku nebo se klade důraz spíš na funkčnost?
Samozřejmě i motorkáři chtějí vypadat dobře a ladit, vybírají oblečení podle barev motorky. Ale primární je vždy ta bezpečnost. Dobré je, že se to dá celkem skloubit.

A dá se říct, co je v motorkářské módě módní?
My se každý rok snažíme přijít s novinkami, ale jsou to podle mě spíš drobné změny. Tohle oblečení má prostě nějaká pravidla, od kterých se nedá ustoupit. Snažíme se třeba stále ladit materiály. Dřív se hodně používala kůže, teď začínají být oblíbené textilní modely, které jsou funkčnější a pohodlnější.

Co je pro motorkářské oblečení nejdůležitější?
Samozřejmě by mělo mít certifikované chrániče kolen, loktů, ramen, páteře… Určitě i nějaké odvětrávání, reflexní prvky a dostatek dobře přístupných kapes. Děláme naše oblečení nejen bezpečné, ale snažíme se i o praktičnost. Většina našich oděvů má odnímatelné vložky, aby bylo oblečení použitelné jak v chladném, tak teplém počasí, popřípadě odolné proti dešti.

Na kolik peněz vyjde pořízení kompletního vybavení?
Zaleží, jestli si vyberete oblečení textilní nebo kožené. Kůže je všeobecně dražší. Textilní komplet u nás seženete zhruba za 7 tisíc. Celá výbava včetně rukavic, helmy a bot pak vychází okolo 12 až 15 tisíc. Někdo možná řekne, že je to málo, že ty věci nebudou kvalitní, ale opak je pravdou. Máme spoustu kladných ohlasů od lidí, kteří za sebou mají nějakou nehodu, že naše oblečení opravdu zafungovalo tak, jak mělo. Ceny se snažíme držet rozumné. A můžeme si to dovolit právě proto, že od vyrobení jde oblečení přímo k nám a nejde přes další prodejce, čímž velmi často vznikají další a další marže.

Chystáte před Vánoci nějaké akce nebo novinky?
Na novinky pro nadcházející sezónu se mohou zákazníci těšit už v únoru, kdy budeme mít na prodejně nové, opravdu krásné kousky. Co se týká akcí, tak předvánoční týden slev se u nás letos koná od 3. do 8. prosince a v tu dobu u nás pořídíte oblečení s patnácti až šedesátiprocentní slevou.

Ještě nám prozraďte, kde vaše zboží nakoupíme.
Tak největší výběr najdete určitě v naší kamenné prodejně MBW v Hluboké nad Vltavou a na e-shopu. Máme také několik desítek smluvních prodejců, kteří na své prodejny berou naše oblečení. Ti mají vždy minimálně základní průřez naším sortimentem a najdete je u nás, ale i na Slovensku, v Německu, v Maďarsku a v Rusku.

Štítky MBW, motorka, oblečení, obchod, motorkář, Česko, Rusko, Německo, Maďarsko, Slovensko, Vánoce

Oblečení pro motorkáře musí být hlavně bezpečné a praktické. I motorkáři chtějí ale ladit, vysvětluje Jan Přílepek z MBW  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.