Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Drbna pomáhala tam, kde bylo potřeba. Podpořených projektů je více než prstů na obou rukách

Když můžu, pomůžu. Tohle heslo není Drbně cizí. V letošním roce podpořila několik charitativních a dobročinných projektů. V zimních měsících nenechala na holičkách lidi bez domova, už několikátým rokem podpořila onkologicky nemocné děti skrze nadační fond Pink Bubble a v prosinci opět mediálně podpořila Andělskou aukci v Budějcích.

„Pomáhat charitativním organizacím mi přijde natolik přirozené, že nevím proč na to vlastně odpovídám. Naše pomoc je většinou ve dvou rovinách, mediální a finanční. V té první se snažíme přitáhnout pozornost veřejnosti, aby se zajímala o problémy lidí kolem sebe a netrpěla předsudky. Zároveň hledáme cesty finanční pomoci jednotlivým subjektům,“ říká zakladatel projektu Drbna Libor Matoušek a dodává: „Pro mě osobně je to jistá forma poděkování. Vážím si toho, že jsem zdravý a mohu žít bez omezení a chtěl bych tenhle “luxus” dopřát co nejvíce lidem a dělat je šťastnými.“

Tradicí se v Liberci stává zimní sbírka oblečení pro lidi bez domova, kterou pořádá redakce Liberecké Drbny. „V letošním roce se nám díky daru teplárny podařilo nakoupit také zimní oblečení, boty a spací pytle, které jsme rozvezli lidem na okraji společnosti. Velký dík si zaslouží také čtenáři, kteří začátkem roku zaplnili libereckou kancelář oblečením, které posloužilo dobré věci,“ shrnul výsledek sbírky šéfredaktor Drbny Michael Daněk.


Prodej předmětů Pink Bubble v Drbárně.

Už několik let podporují redakce Drben nadační fond Pink Bubble. Ten pomáhá mladým lidem, kterým zkomplikovalo život onkologické onemocnění, být šťastnější a postavit se co nejdříve zpátky na vlastní nohy. „Pink Bubble podpořila Drbna nejen na Adventních trzích aktivním prodejem placek, odznáčků, magnetek, mýdla, náramků a čepic. Lidé mohou přispět také do zapečetěné krabičky libovolnou částkou,“ doplnila Dita Dvořáková, vedoucí marketingu projektu Drbna. Drbní kavárnu najdete na adventních trzích na náměstí v Budějcích až do Vánoc. Podpořit dobrou věc tak můžete i v nejbližších dnech. Na pultu Drbárny najdete také kalendáře pro rok 2019 Fokusu České Budějovice, jehož koupí podpoříte lidi s duševním onemocněním na cestě za zotavení.

Seznam dobročinných akcí, které Drbna letos podpořila, je ale mnohem delší. Dlouhodobě podporuje Centrum Bazalka a různé koncerty s charitativním podtextem. Ve zkratce můžeme jmenovat Koncert pro Andrianku, Křídla Motýlí, Kdo má rád, Noc s hvězdami, Volejbal pro Matyáše, festival Houpačka, Pomáháme fotbalem, Charitativní Římovský běh a v neposlední řadě Andělskou aukci, na které se letos podařilo pro centrum Arpida vybrat přes milion korun.

Děkujeme, že pomáháte s námi.

Autoři

Štítky charita, pomoc, Drbna, projekt, České Budějovice, Drbna.cz, oblečení, Liberec, Vánoce

Drbna pomáhala tam, kde bylo potřeba. Podpořených projektů je více než prstů na obou rukách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.