Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na konferenci Pivo Beer Ale Forum lidé ochutnali česká i zahraniční piva. Nechyběly ani zajímavé přednášky

Pivo Beer Ale Forum. Takový název nese světová konference, která se konala v Českých Budějovicích. Milovníci piva na ní mohli vyslechnout rady a tipy světových odbodníků a ochutnat zahraniční pivní styly. Konference se v budějckém Clarionu konala s podporou Budějovického Budvaru.

Konference k výrobě piva se konají po celém světě. Pouze v městech a zemích, kde má vaření piva dlouhou tradici, však nabídnou jedinečné zkušenosti, které určují cestu k úspěchu. I proto se třídenní konference konala kromě Prahy také v Českých Budějovicích.

Úvodního slova se ujal ředitel Budějovického Budvaru Petr Dvořák. „Velice si vážíme toho, že můžeme být partnerem takové akce. Jsme opravdu rádi, že díky vaší práci se do spotřebitelského slovníku vrací konverzace o pivě a o tom, že to není produkt minulosti,“ řekl k hostům. 

Na programu se podílelo několik významných osobností z pivařského světa. Konferenci otevřel Tim Webb z Anglie, který se věnoval zachování pivařského řemesla a éře craft pivovarů. Hned po něm si vzal slovo o Exportu a importu piva z craft pivovarů Rick Kempen. Oba pánové sklidili i díky poutavému přednesu obrovský úspěch.

Před stovkou diváků vystoupili také Frederik Amrhein, Boris Gadzov, Nathan Wisniewski, Jeff Evans nebo  Lorenzo Dabove. Českou republiku zastupovali Jan Šuráň, Aleš Dvořák, Ivan Chramosil, Michal Voldřich, Michal Kuřec a Pavel Borowiec.

Přednášky odpoledne vystřídaly moderované ochutnávky pivních zahraničních stylů, které se formou diskuse konaly u sedmi stolů. Návštěvníci mohli ochutnat jak vzorky čepovaného a lahvového piva ze zahraničních, ale i českých pivovarů.

Pivo Beer Ale Forum 2019

Středa, 6. února 2019, 18:44

Pivo Beer Ale Forum 2019
Pivo Beer Ale Forum 2019

Foto Budějovický Budvar

Štítky Pivo Bier Ale Forum, Budějovický Budvar, pivo, konference, České Budějovice, pivovar, Petr Dvořák, Praha, Jeff Evans, Jan Šuráň, Anglie

Na konferenci Pivo Beer Ale Forum lidé ochutnali česká i zahraniční piva. Nechyběly ani zajímavé přednášky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.