Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Výstava na Palubě představila snoubení fotografického umění a módy

PR článek

Práce fotografky Gabriely Kalistové byly představeny na Gala večeru, který se uskutečnil v neděli 10. února. Na fotografiích jsou jak modelky, tak i dívky, které s pózováním před foťákem takovou zkušenost nemají. Během večera se vydražila i dvě díla. Peníze putovaly do spolku Be Treacher-Collins,Be TCS, který pomáhá všem, kdo se potýkají s Treacher - Collins syndromem.

„Fotky jsou posbírané od roku 2017. Cíleně jsem zvolila právě blondýnu, brunetu, prostě různé typy, protože se mi ten kontrast toho kamene a těch krásných romantických šatů Terezy Sabáčkové strašně líbil, takže jsem chtěla, aby vynikly všechny barvy a všechny typy žen, protože každý ten vkus máme jiný a každému se líbí něco jiného,“ přiblížila svou práci fotografka Gabriela Kalistová.  

Fotografka si záměrně vybrala na focení nemodelky. Jedním z důvodů bylo například i to, že nemají tak velké zkušenosti jako modelky a při focení jsou svobodnější. „Velmi mě baví práce s nemodelkami. Vstupují do toho s takovou velkou vervou a strašnou chutí, baví je to, a tím, jak je to baví, tak nejsou omezené časem kolem focení. To já mám hrozně ráda, protože samozřejmě mám nějakou vizi, co chci nafotit, jak to chci vyfotit, ale mám zkušenost, že většinou to dopadne úplně jinak a většinou líp, než jaká byla vize."

Fotografie, které jsou na vernisáži stále k vidění, jsou stylizované do pohádkového tématu, a to hlavně díky romantickým šatům a místům, kde se fotilo. Nejde ale jen o obyčejné fotografie. Každý, kdo je uvidí, pozná, že je v nich velký kus srdce. „Když jsem se osobně poznala s Terezou, poznala jsem, že je to velmi milý a empatický člověk. Pochopila jsem, že ona to dělá s takovou láskou, a i to je přesně moje krevní skupina,“ dodává fotografka Gabriela Kalistová.

Výstava je výjimečná tím, že fotografie jsou na oboustranném plátně. Jednu výstavu tak mají hosté Paluby a druhou náhodní kolemjdoucí. „I když těch fotografií je daleko víc, vybrali jsme jich pouze pár. O výstavě šatů jsem uvažovala už dlouho a splnilo se mi to. Paluba pro mě byla jako blesk z čistého nebe,“ říká Kalistová.

Fotografie ať už z jedné nebo druhé strany můžete vidět do konce února a podívaná je to opravdu nádherná. 

Foto Lenka Těšínská

Štítky fotograf, fotografie, oblečení, umění, móda

Výstava na Palubě představila snoubení fotografického umění a módy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.