Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Budějckým náměstím prošel masopustní průvod. Někteří lidé odcházeli naštvaní

Tradiční masopustní průvod prošel dnes odpoledne přes budějcké náměstí. Koledníkům zde udělil povolení ke koledování náměstek primátora Juraj Thoma. Na náměstí dorazily stovky lidí, někteří si ale stěžovali na špatnou organizaci.

Letos se konala už 29. tradiční masopustní koleda. Ve čtyři hodiny odpoledne se na náměstí Přemysla Otakara II. s koledníky setkal náměstek primátora Juraj Thoma. „Já, starosta zdejší obce, se vás ptám, odkud přicházíte?“ začal Thoma. Povolení koledníkům nakonec udělil a nabídnul jim něco k jídlu i k pití. 

Někteří lidé ale nebyli s tradičním masopustem spokojení. „Já nerozumím tomu, proč nepřipraví třeba nějaké podium. Nebo nenechají kolem koledníků větší prostor. Vždyť tady nikdo, kromě první řady, nic nevidí,“ poznamenal nespokojený pár z Budějc.

Ti, kteří měli štěstí, se mohli s koledníky pobavit a seznámit se s tradičními masopustními zvyky, které v Budějcích předvedla Doudlebská masopustní růžičková koleda, mečová koleda Úsvit, Úsviťáček a soubor Furiant a Malý Furiant.

Masopust v Budějcích

Úterý, 5. března 2019, 19:58

Masopust v Budějcích
Masopust v Budějcích

Foto Jana Kroneislová

Štítky masopust, koleda, Juraj Thoma, Náměstí Přemysla Otakara II., vánoční koledy, České Budějovice

FOTO: Budějckým náměstím prošel masopustní průvod. Někteří lidé odcházeli naštvaní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.