Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Děti z Mateřské školy Vrchlického nábřeží přály na náměstí ženám k svátku

Dobrý den, celý den, přejem ženám všem! Zpívaly na budějckém náměstí děti z Mateřské školy Vrchlického nábřeží. K mezinárodnímu dni žen předávaly kolemjdoucím dámám vlastnoručně vyrobené kytičky. Podařilo se jim tak vykouzlit nejeden úsměv na tváři.

Děti se na Mezinárodní den žen připravovaly celý týden. „Chtěly jsme, aby si děti vyzkoušely, jak málo stačí k tomu, aby druhým udělaly radost, aby si procítily, že vykouzlit maličkostí úsměv na rtech je skvělý pocit. Děti v předškolním věku velmi rády tvoří téměř cokoliv. Užívají si kreativní práce. Když jsme s kolegyněmi přišly s nápadem dárků pro ženy, tvořily jsme skoro celý týden. Každý chtěl nejen pro cizí, ale hlavně pro tu svoji nejdůležitější ženu – maminku vytvořit hezký dárek,“ popisuje počáteční motivaci a celý týden práce učitelka Mateřské školy Vrchlického nábřeží Viktorie Drátovská.

Podobných akcí se snaží ve školce dělat víc. „Osobně jsem zastáncem myšlenky, že není až tak důležité, jestli dítě správně uchopí příbor při stolování, umí 30 básniček nebo má doma sbírku nádherných obrázků. Pro mě je nejdůležitějším cílem v dětech posilovat mezilidské vztahy, aby se ve společnosti cítily dobře, aby pro ni v budoucnu mohly být přínosem, aby dělaly věci s láskou a radostí a v případě neúspěchu se nevzdávaly,“ vysvětluje Drátovská. 

Děti obešly celé náměstí a pár přilehlých ulic kolem centra. Každé ženě zazpívaly krátkou píseň a vystřídaly se v předávání květin.

Foto MŠ Vrchlického nábřeží

Štítky děti, školka, MDŽ, svátek, České Budějovice, mateřská škola, Mezinárodní den žen

VIDEO: Děti z Mateřské školy Vrchlického nábřeží přály na náměstí ženám k svátku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.