Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Oprava chodníků v Dlouhé ulici vyjde na 635 tisíc korun. Potrvá třicet dní

Opravy za necelých 635 tisíc korun čekají chodníky v Dlouhé ulici u mateřské školy. Město se chystá vyměnit asfaltový povrch včetně obrubníků. Nový chodník by měl obsahovat i prvky pro nevidomé. Práce začnou příští týden a trvat by měly maximálně třicet dní. Řidiči musí počítat s krátkodobým omezením parkování.

Chodníky v Dlouhé ulici u mateřské školy jsou ve špatném stavu. „Nově tam budou osazeny silniční a chodníkové obrubníky, položí se vrstvy štěrkodrti a kamenné drti. Povrch chodníku bude z betonové dlažby. Součástí je i pokládka prvků pro nevidomé v červené barvě. Dotčené plochy veřejné zeleně budou vyčištěny od kamenů, dosypány zeminou a osety travním semenem,“ přiblížil práce náměstek primátora Ivo Moravec.

Na opravách by se mělo začít pracovat 15. dubna. Na krátkou dobu budou muset řidiči počítat s omezením parkování. Opravy vyjdou na 634,6 tisíc korun a potrvají maximálně třicet dní.

Foto Jana Kroneislová

Štítky oprava, chodník, Dlouhá ulice, České Budějovice, Ivo Moravec

Oprava chodníků v Dlouhé ulici vyjde na 635 tisíc korun. Potrvá třicet dní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.