Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žluté kačky táhnou do Budějovic. Závod na pomoc dětem s handicapem odstartuje v neděli

Dobročinné závody ​Pusť kačku ​se v jižních Čechách staly za osm let tradicí. Letos tomu nebude jinak. Už tuto neděli ​9. června od 13 hodin odstartuje ​ve Vodáckém centru České Budějovice​další ročník žluté grand prix na pomoc dětem s handicapem. Zájem je velký, letos se očekává okolo 1500 lidí.

„Už teď si lidé koupili startovní čísla za víc než 100 tisíc korun. Z toho 40 tisíc korun je za 800 malých kaček. Zbytek poslaly firmy, které si pořídily velké kachny,“ raduje se Lucie Hnojnová, projektová manažerka závodu.

Výtěžek ze závodu využijí na pomoc dětem dvě ​pořádající organizace APLA JC a I MY o.p.s. Obě dvě zajišťují poskytují v jižních Čechách službu r​aná péče, t​edy výjezdy za rodinami dětí s handicapem. Přímo u nich doma jim pak poskytují odborné poradenství, vozí dětem hračky a také rozvíjí jejich schopnosti za pomoci nejrůznějších cvičení.

„Lidé mohou pořád ještě přispět nákupem kačky těsně před závodem. Na místě budou prodejní stánky, kde si za 50 Kč bude moci každý pořídit své startovní číslo,“ popisuje ředitelka I MY Klára Csirková.

Všechny kačky pak budou hromadně vysypány do Vltavy, prvních 50 závodnic v cíli pak vyhraje svým majitelům lákavé ceny včetně wellness pobytů. Na konci vodního kanálu budou čekat hlídky dobrovolníků, kteří každou kachnu vyloví z vody, aby ji pak uložili pro účast v dalších ročnících.

„Lidé si ale neodnesou jen dobrý pocit a výhry. Na místě je čeká spousta zábavy. Máme nachystaná divadla a vystoupení pěveckého sboru, okolo budou i skákací hrady a prolézačky. Navíc má být krásně, takže se půjde zchladit i koupáním ve vodě,“ lákají Hnojnová s Csirkovou hlavně rodiny s dětmi.

Tisková zpráva

Štítky Pusť kačku, akce, charita

Žluté kačky táhnou do Budějovic. Závod na pomoc dětem s handicapem odstartuje v neděli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.