Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budvar má druhý nejlepší logistický projekt v Evropě za loňský rok

Nové logistické centrum Budějovického Budvaru získalo skvělé druhé místo v prestižní evropské soutěži ELA Awards za rok 2018. A nejde o první úspěch. Loni projekt zvítězil v odborné soutěži Impuls Logistika a také v soutěži České logistické asociace. Centrum bylo slavnostně otevřeno 5. října 2018.

Budvarský logistický areál se dostal mezi šest nejlepších evropských projektů a nakonec porota udělila druhé místo. „Účast na slavnostním ceremoniálu pro nás byla velmi užitečná, neboť v přátelské a uvolněné atmosféře probíhala mimořádně aktivní výměna názorů a zkušeností. Domnívám se, že náš projekt i jeho prezentace zanechaly v Bruselu velmi pozitivní dojem,“ říká Pavel Pánek, ředitel logistiky z Budějovického Budvaru.

Projekt vzbudil velký zájem české odborné veřejnosti už loni, když zvítězil v odborné soutěži Impuls Logistika a také v soutěži České logistické asociace.

Budvarský logistický areál zahájil zkušební provoz v dubnu 2018 a byl slavnostně otevřen 5. října 2018. Jeho srdcem je plně automatický zakladačový sklad pro 19 tisíc palet, který je s výrobní částí pivovaru propojen unikátním technologickým mostem pro obousměrnou dopravu palet s hotovými výrobky a vratnými obaly. Uvnitř technologického mostu putují po jednokolejnicové závěsné dráze (monorail) vozíky s paletami baleného piva (v láhvích nebo plechovkách) přímo od stáčíren. V opačném směru se na monorailu pohybují palety s vratnými obaly na výrobní linky.

„Mám velkou radost, že se nám podařilo realizovat řešení, které úzce propojuje tradiční výrobu s moderní logistikou, implementuje principy Průmyslu 4.0 a posiluje důležitost logistiky jako významného nástroje řízení celého podniku. Domnívám se, že naše nové logistické centrum je projektem výjimečným a do jisté míry vizionářským a představuje směr, kterým se logistika bude ubírat,“ shrnuje Pavel Pánek.  Logistický areál byl největší jednotlivou investicí v historii národního pivovaru. Hodnota investice dosáhla objemu 750 milionů korun.

Tisková zpráva

Štítky Budějovický Budvar, logistika, ocenění, projekt, soutěž, Evropa, Brusel

Budvar má druhý nejlepší logistický projekt v Evropě za loňský rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.