Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Veřejné setkání k nové podobě parku v Dukelské doprovázely silné emoce

Silné emoce doprovázely včerejší veřejné setkání k revitalizaci parku v Dukelské. I když se sešlo zhruba třicet lidí, názory k nové podobě parku se velmi rozcházely. Zhruba polovinu lidí tvořili ti, kteří bydlí v okolí. Zbytek diskutujících do parku pravidelně chodí.

V parku v Dukelské se včera vpodvečer sešli lidé, kteří přednesli své návrhy k jeho revitalizaci. Zhruba polovinu lidí tvořili ti, kteří bydlí v okolí. Zbytek diskutujících do parku pravidelně chodí. O nové podobě parku ale mají rozdílný názor.

„Rád bych tady viděl dětské hřiště a kavárnu. Rozhodně bych se vyvaroval kytkám. Když vidím zahradnice na Senovážném náměstí je mi jich líto. Nemyslím si, že kytky patří do města,“ zaznělo od jednoho ze zúčastněných. Někteří by neměnili vůbec nic. „Myslím si, že jsou to vyhozené peníze. Pořád se mluví o psích výkalech. Jděte se ale podívat do keřů. Tam výkaly jsou, ale rozhodně ne psí. Kdyby sem město raději dalo veřejné záchody, udělalo by líp,“ oponoval diskutující muž.

Během diskuse padl i názor, že pokud by v parku mělo vyrůst nové dětské hřiště, architekti by měli pamatovat na hluk projíždějících aut. „Když tady sedím na lavičce, neslyším vlastního slova. Park je pro mě místem odpočinku,“ řekl jeden z mužů. Veřejného setkání se zúčastnil i náměstek primátora Ivo Moravec. „Argumenty, které tady padají, zatím nechci hodnotit. Veřejné setkání bylo svoláno, abychom znali názor lidí. Někdo mluví klidným hlasem a prezentuje svůj názor. Někdo sem naopak přišel už naštvaný. Jsem rád, že přišlo tolik lidí, kterým není jedno co se děje za jejich dveřmi,“ řekl Moravec.

Zakázka bude vypsána tento týden. Architekti park v příštím týdnu. Na vyhodnocení návrhů mají čas do konce srpna. Na přelomu září a října proběhne prezentace tří vybraných návrhů.

Rozpočet na revitalizaci je 20 milionů korun.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Park Dukelská, veřejné setkání, revitalizace, Ivo Moravec, emoce

Veřejné setkání k nové podobě parku v Dukelské doprovázely silné emoce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.