Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Jihočeském kraji přibylo v prvním čtvrtletí 68 obyvatel

V Jihočeském kraji v letošním prvním čtvrtletí přibylo 68 obyvatel, což znamená, že v regionu k 31. březnu žilo 642.201 lidí. O přírůstek se zasloužilo přistěhování. Jinak v kraji více lidí zemřelo, než se narodilo. Údaje zveřejnil Český statistický úřad. Počet obyvatel Česka se v prvním čtvrtletí letošního roku zvýšil zhruba o 3000 na téměř 10,653 milionu lidí. Za přírůstkem je opět hlavně přistěhovalectví z ciziny.

Jihočeský kraj je nyní v pořadí podle počtu obyvatel šestý v republice. Více lidí žije v Praze, Středočeském, Jihomoravském, Moravskoslezském a Ústeckém kraji. Nejlidnatější jsou střední Čechy, kde statistici evidují více než 1,37 milionu obyvatel.

V Jihočeském kraji se letos od ledna do konce března narodilo 1620 dětí, což bylo o osm méně než v prvním čtvrtletí loni. Naopak meziročně mírně stoupla úmrtnost. Loni zemřelo v kraji za první tři měsíce 1838 obyvatel, letos jich bylo 1853.

Nejvíce dětí se v kraji narodilo na Českobudějovicku, a to 499. Je to o 24 méně než v loňském prvním čtvrtleté. Zároveň na Českobudějovicku nejvíce lidí zemřelo, jednalo se o 507 lidí.

Do Jihočeského kraje se od ledna do března přistěhovalo 1931 lidí, což je téměř o dvě stovky více než loni. Region za první tři měsíce opustilo 1630 obyvatel. Největší migrační pohyb byl patrný na Českobudějovicku, kam se přistěhovalo 812 lidí, 697 se jich naopak odstěhovalo.

Autoři | Foto Budějovický Majáles

Štítky demografie, 1.čtvrtletí, Jihočeský kraj, Český statistický úřad, Česko, okres České Budějovice, Středočeský kraj, Praha, Jihomoravský kraj, Moravskoslezský kraj, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji přibylo v prvním čtvrtletí 68 obyvatel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.