Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Putujte lehce po Zlaté stezce. Dálková trasa pro pěší turistiku láká

PR článek

Od středověku spojovala Čechy s Podunajím historická Zlatá stezka, která dostala jméno podle bohatství, které přinášela. I dnes se můžete vydat po stopách historických obchodních cest seznámit se s jedinečnou přírodou a unikátními pamětihodnostmi „Zelené střechy Evropy“.

Nově vyznačené turistické trasy Zlaté stezky o celkové délce 631 kilometrů vznikly v rámci projektu Interreg a navazují na stejnojmennou síť ve východním Bavorsku (Goldsteig), s níž jsou propojeny třinácti přeshraničními cestami.

Zlatá stezka vede Českým lesem a Šumavou, z Chodové Plané až do jihočeského Strážného. Trasy jsou vyznačeny po stezkách Klubu českých turistů a jsou vybaveny logem stezky, informačními tabulemi a odpočinkovými místy.

Využijte také internetové stránky www.zlatoustezkou.cz nebo www.goldsteig-wandern.de, kde najdete popis všech tras a zajímavostí Zlaté stezky.

Zlatá stezka využívá značené cesty Klubu českých turistů označené logem velkého oranžového S a byla k ní vydána i celá řada turistických materiálů, kompletní souhrnná mapa, mapy jednotlivých etap i podrobný etapový průvodce. Tak si zajděte do nejbližšího infocentra v Plzeňském nebo Jihočeském kraji, zabalte batoh, vezměte dobré boty a vydejte se za zážitky.

Štítky Zlatá stezka, Jihočeská centrála cestovního ruchu, jižní Čechy, Evropa, Česko, Klub českých turistů, Bavorsko, Šumava, Český les, Strážný

Putujte lehce po Zlaté stezce. Dálková trasa pro pěší turistiku láká  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.