Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Při kontrolách na dětských táborech byly uděleny čtyři sankce

Hygienici během čtyř prázdninových týdnu provedli téměř sto kontrol na dětských táborech. V Jihočeském kraji se rekreuje nejvíce dětí z celé České republiky. K dnešnímu dni je nahlášeno celkem 288 táborů a zhruba 37 900 rekreovaných dětí.

Pracovnice oddělení hygieny dětí a mladistvých na letních dětských táborech provedly 83 kontrol. „Za zjištěné nedostatky – skladování syrového masa, podmínky ke skladování potravin, závady v ubytování dětí – stav matrací, zásobování pitnou vodou, byly uloženy 4 sankce v celkové výši 19 tisíc korun,“ uvedli hygienici.

Celkem bylo podáno a prošetřeno šest podnětů na stravování, ubytování nebo na nemocnost dětí související se závadami ve stravování. Dva podněty byly oprávněné.

ČTĚTE TAKÉ: Dodávka vezla čtvrt tuny masa pro dětský tábor v nevyhovujících podmínkách

Na jednom táboře na okrese Prachatice bylo zajištěno ještě před zahájením akce náhradní zásobování pitnou vodou (voda dovážená a balená) z důvodu nevyhovujícího rozboru pitné vody.

Štítky kontroly, Krajská hygienická stanice, dětské tábory, pokuty, dětský tábor, Česko, pitná voda, Jihočeský kraj, Prachatice

Při kontrolách na dětských táborech byly uděleny čtyři sankce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.