Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do školky na Větrné se dnes vrací děti. Stavební práce budou pokračovat až do září

Dva měsíce letních prázdnin jsou dvěma měsíci volna nejen pro děti, ale i celý školní personál – omyl. Například Mateřská škola Větrná v Českých Budějovicích neosiřela a v tomto období už ani neosiří. Od dnešního dne jsou zde totiž znovu děti. Pracovat se ale bude až do posledního dne prázdnin.

„V prvním prázdninovém týdnu jsme zde byli všichni, kompletně celý školní tým, včetně kuchařek. Tři třídy bylo nutné vystěhovat kvůli opravám. Všechno stěhovaly ženy, od nábytku po poslední tužku,“ uvedla ředitelka Mateřské školy Větrná v Českých Budějovicích Kamila Finková.

V druhém červencovém týdnu do školky nastoupila stavební firma, která realizovala nutné opravy a rekonstrukce části budov, na jejichž realizaci letos město České Budějovice uvolnilo přibližně jeden milion korun v rámci postupné modernizace celého objektu školy, který by se měl pravděpodobně už příští rok dočkat kompletního zateplení. Nyní ve zmíněných třech třídách probíhá výměna radiátorů sanace stěn a podlah.

Začátek srpna už byl ve Větrné spolu s pokračujícími stavebními pracemi také ve znamení příprav části tříd, školní kuchyně a dalšího zázemí, na prázdninový provoz, který začal dnes. Škola zajistila z důvodu bezpečnosti obě části objektu tak, aby se děti do prostor, v nichž stále pracuje stavení firma, nedostaly a opačně.

„Stávající stav je takový, že nyní funguje přibližně polovina školy v podstatě normálně a v polovině se stále pohybují řemeslníci. Po jejich odchodu bude ovšem za provozu nutné i tuto část nastěhovat a připravit na zahájení nového školního roku 2. září, což znamená, že pracovat se zde bude prakticky do poslední chvíle,“ zdůraznila Finková.

Tisková zpráva

Štítky prázdniny, školka, Větrná, školní rok, děti, České Budějovice

Do školky na Větrné se dnes vrací děti. Stavební práce budou pokračovat až do září  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.