Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vápencový prach v centru Volyně způsobil lidem škody, firma je zaplatí

Milionová zakázka na opravu povrchu komunikace a odvodnění silnice I/4, se stala pro obyvatele Volyně noční můrou. Stavaři použili při opravě nevhodný materiál pro zásyp dlažby. Ten se začal vířit po náměstí i celém městě. Na chodnících, domech či autech se vytvořila vrstva bílého prachu, která vypadala, jako by ve městě v srpnu nasněžilo.

„Komplikace s prašností ve Volyni nastaly z důvodu chybného materiálu. Chybný materiál během zásypu dlažby příliš prášil. V okamžiku kdy jsme tuto situaci zjistili, ihned jsme zahájili odklízení. Chyba je na straně zhotovitele, který veškeré škody zaplatí. Všem se omlouváme,“ uvedlo Ředitelství silnici a dálnic na svém twitterovém profilu.

Podle vyjádření na stránkách města mohou lidé předat náklady na vyčištění stavební firmě. „Lidé, kteří utrpěli škody na majetku nebo vynaložili potřebné náklady na odstranění nečistot, ať danou věc nafotí a nechají opravit nebo vyčistit. Záznamy a doklady shromažďují na úřadě a následně firma Stavební firma HUKO (realizátor stavby) náklady uhradí.“

Ředitelství silnic a dálnic ještě poslalo materiál do laboratoře, aby se vyloučila jeho zdravotní závadnost. Podle ředitelky jihočeského ŘSD Vladimíry Hruškové pro iRozhlas.cz měla firma pro zásyp použít lomovou kamennou drť, místo toho použila drť z vápence. „To způsobilo zvýšenou prašnost. Není to materiál pro spáry nevhodný, ale do města se kvůli prašnosti vůbec nehodí,“ podotkla ředitelka Hrušková.

Foto volyne.eu | Zdroj iRozhlas, zdopravy.cz

Štítky Volyně, ŘSD, prava silnice, škody, materiál, Ředitelství silnic a dálnic

Vápencový prach v centru Volyně způsobil lidem škody, firma je zaplatí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.