Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Na první policejní workshop přišlo šedesát lidí, uchazeče čekaly fyzické testy

Dnešní dopoledne patřilo v Kubatově ulici prvnímu policejnímu workshopu. Ve sportovním klubu policie se sešlo šedesát zájemců, kteří si na vlastní kůži vyzkoušeli, jak těžké je dostat se k policii. Mezi zájemci nechyběly ani dívky. Kromě fyzické zátěže si všichni mohli vyzkoušet pohovor u psychologa, zhlédnout práci psovodů nebo se dozvědět něco o práci techniků z kriminálky.

Brány sportovního klubu se pro zájemce, ale i pro širokou veřejnost, otevřely v osm hodin ráno. Ještě, než se se všichni pustili do fyzických testů, mohli vidět práci psovodů a zadržení pachatele. „Zaregistrované účastníky si rozebrali naši personalisté a policejní instruktoři a odvedli je do tělocvičny, kde na ně čekalo regulérní přijímací řízení k policii, které je zaměřené na fyzické testy,“ popsal tiskový mluvčí policie Jiří Matzner.

Každý musel absolvovat kliky, člunkový běh (běh na krátkou vzdálenost kolem kuželek, který se několikrát opakuje) a motorický test. Po testech v tělocvičně se všichni přesunuli ven, kde je čekal kilometrový běh. Každý, kdo dnes fyzické testy bodově splnil, získal certifikát, který je platný jeden rok.

Kdo by si myslel, že snad dámy budou mít úlevu v klikách, byl by na omylu. Pro všechny platí stejná pravidla, a tak i něžné pohlaví musí zvládnout pánské kliky. „Hlídá se, aby se každý opravdu hrudí dotkl podložky. V této disciplíně se dá nahnat největší počet bodů,“ dodal Matzner.

Neméně zajímavá byla i ukázka policejních pracovišť. Mě osobně nejvíc zaujal „kriminalistický“ stánek, kde má každý možnost sejmout si otisk prstu, a to jak z nějakého předmětu nebo přímo do daktyloskopické karty.

Foto Jan Pešek

Štítky policejní workshop, policie, nábor, fyzické testy

VIDEO: Na první policejní workshop přišlo šedesát lidí, uchazeče čekaly fyzické testy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.