Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tábor podal námitku proti záměru vybudování věznice

Tábor podal námitku proti tomu, aby na letišti Všechov vznikla věznice. O vybudování nápravného zařízení v blízkosti města stojí stát. Jihočeský kraj proto bude rozhodovat o změně územního rozvoje, která by výstavbu věznice ve Všechově umožnila. Pozemky pod letištěm patří z velké části Táboru, jenž nechce měnit územní plán a tím projektu brání. Územní rozvoj Jihočeského kraje je však nadřazený územnímu plánu.

„Město teď vyjádřilo formální nesouhlas se zpracováním nového námětu změny územního rozvoje Jihočeského kraje, kdy se v lokalitě všechovského letiště objevuje možnost výstavby věznice,“ řekl starosta Tábora Štěpán Pavlík.

Proti projektu protestují i táborští obyvatelé. Vznikla petice, jejíž iniciátoři podle starosty rovněž hodlají podat námitku na změnu územního rozvoje. „Plocha na letišti je ve vlastnictví ministerstva spravedlnosti. Takže pro něj je asi velice výhodné nekupovat nový pozemek, když zde ho mají,“ řekl Pavlík.

České věznice jsou naplněny na více než 100 procent, a vězeňská služba proto stále hledá možnosti, jak kapacitně nedostačujícím zařízením ulevit. V Jihočeském kraji existuje pouze vazební věznice v Českých Budějovicích. Nápravné zařízení ve Všechově by mělo mít kapacitu přibližně 800 lidí. Proti záměru výstavby věznice ve Všechově se už loni v dubnu vyslovili táborští zastupitelé.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, stavby, věznice, Tábor, letiště, Jihočeský kraj, Všechov, stavba, Ministerstvo spravedlnosti České republiky, Vězeňská služba České republiky, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor podal námitku proti záměru vybudování věznice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.