Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Budějce očekávají v příštím roce příjmy 2,35 miliardy korun

České Budějovice plánují na příští rok schodkový rozpočet. Město počítá s příjmy 2,35 miliardy korun a výdaji 2,62 miliardy korun. Rozdíl uhradí z rezerv z minulých let. Počítá také s tím, že na předfinancování dotačních akcí použije úvěr.

Nejvyšší položkou v příjmu je tradičně zisk z daní. Podle odhadů město touto cestou vybere více než 1,6 miliardy korun. „Jedná se o nárůst o 1,5 procenta proti minulému roku. Ten skok není tak markantní jako v minulých letech," řekl náměstek primátora Petr Holický. Například loni město při sestavování rozpočtu odhadovalo, že na daních vybere meziročně o deset procent více. 

Na kapitálové výdaje město uvolní 663 milionů korun. Je to přibližně o 40 milionů korun více než letos. Počítáme například s projektem kulturního domu Slavie. Více než 100 milionů zase půjde na opravu ulic a veřejných prostranství," uvedl Holický.

Větší část výdajů pak tvoří neinvestiční složka. Jde o peníze na chod magistrátu nebo organizací zřizovaných městem. Například Jihočeské divadlo tak v příštím roce dostane od radnice 129 milionů korun a společnost Sportovní zařízení města 66 milionů korun. Rozpočet ještě budou 9. prosince schvalovat zastupitelé.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky rozpočet, město, České Budějovice, Jihočeské divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce očekávají v příštím roce příjmy 2,35 miliardy korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.