Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Bývalý Cabaret z Průmyslové ulice zmizí do konce roku

Příběh bývalého Cabaretu v Průmyslové ulici se chýlí ke konci. Budova by měla být do konce roku stržena. Náklady za odstranění by se měly pohybovat kolem dvou milionů korun. Částku zaplatí město, po majiteli objektu ji pak bude vymáhat zpětně.

Jde to do finále. Do konce roku by měl být vykřičený dům v Průmyslové ulici stržen. Ve hře jsou čtyři hráči. Stavební úřad, majitel, město a exekutor. Pátým najatým bude stavební společnost, která ten dům strhne," popsal náměstek primátora Ivo Moravec.

Stržení objektu by mělo podle Moravce stát kolem dvou milionů korun. Částku by teď mělo zaplatit město a zpětně ji vymáhat po majiteli.

„Ani už jsem nevěřila, že by k tomu vůbec mohlo dojít. Pokud ten barák opravdu srovnají se zemí, všem se nám tady uleví,“ popsala obyvatelka Průmyslové ulice.

Nekonečný příběh

Majitel objektu měl přitom několik šancí na to, aby situaci kolem rozpadající se budovy vyřešil sám. Na konci srpna 2018 nařídil stavební úřad neprodlené odstranění budovy, a to do 30. listopadu 2018. V lednu 2019 měli pracovníci stavebního úřadu provést kontrolu, při které zjistili, že budova je stále na svém místě. Majitel proto dostal poslední šanci. „Budova měla být v dalším termínu odstraněna do 9. dubna, ale ani to se však nestalo,“ řekl na jaře Moravec

V květnu letošního roku se proto stavební úřad rozhodl jednat. Podal návrh na nařízení exekuce s provedením výkonu tohoto rozhodnutí. Zjednodušeně – budovu zbourá a náklady bude po majiteli vymáhat zpětně. Pokud vše půjde dobře, budova by tedy měla být do konce roku pryč.

Foto

Štítky Cabaret, stavební úřad, město, odstranění, Ivo Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý Cabaret z Průmyslové ulice zmizí do konce roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.