Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zažijte Brněnské Vánoce. Až do 5. ledna

PR článek

Brněnské vánoční trhy jako místo setkávání s vašimi blízkými. Kouzelná atmosféra, živá hudba, gastronomické požitkářství, zábava pro rodiny s dětmi. Zážitek – to je oč v Brně jde především. Vypravte se na výlet do jihomoravské metropole a užijete si živé centrum hned na několika náměstích. A pozor – na dvou zůstanou stánky s občerstvením až do 5. ledna, takže si město Brno můžete užít bez předvánočních stresů, ale stále s vánoční výzdobou a něčím dobrým k snědku a pití pod širým nebem!

Architektura, hudba, gastronomie

Brno je městem architektury, především té funkcionalistické, městem hudby, jak potvrdilo UNESCO, a městem objevné gastronomie, kterou mapuje průvodce Gourmet Brno. Tohle vše si můžete užít také v době adventní a vánoční a povánoční a novoroční, a i mnohem víc! Na oblíbených vánočních trzích, které jsou pro vás připraveny hned na čtyřech náměstích, z nichž každé nabízí originální tvář a program, a s vánočním turistickou nabídkou TIC BRNO. Nechte se přenést do nového roku na křídlech Brněnských Vánoc. S dobrým drinkem v ruce, ve společnosti rodiny či přátel, ve vánočně vyzdobené moravské metropoli. Brno je městem, které dalo našim náměstím, a možná i celé střední Evropě, tradici vánočních stromů, a stál zde ten vůbec první. Už proto stojí za to se tam vypravit.

Čtyři náměstí

Náměstí Svobody je přirozeným středobodem Brna. Nejinak tomu je v době adventu a po něm. Dynamický a živý Svoboďák, jak mu místní říkají, je místem setkávání, zábavy a navazování nových přátelství. Jeho atmosféru ocení především ti, kteří se rádi baví ve společnosti stovek dalších lidí. Je proslulé svou společenskou atmosférou ve stylu večírků s živou hudbou a letos jej doplní i zbrusu nové degustační zóny a Zimní bar. Dáte si zde drinky, které jinde na světě neochutnáte a koncerty, které jsou zdarma, nabízejí například Pokáče, Poutníky, Inspektora Kluzó a nebo v předvečer Štědrého dne Českou mši vánoční. Celkem je letos na programu 129 živých vystoupení!

Chcete-li originální vánoční dárky s puncem kvality, nevynechejte na tomto náměstí December Design Days. Navštivte skleněné city moduly, ve kterých představí své výrobky tvůrci, kteří navrhují autorskou módu, například v tónech folkloru nebo se špica brněnským designem; nakoupit můžete i šperky s polodrahokamy, přírodní ze Slonovníku nebo ručně vyráběné kabelky a brašny.

Brněnské Vánoce
náměstí Svobody a Dominikánské náměstí

29. 11. 2019 – 5. 1. 2020
Advent na Moraváku, Advent na Zelňáku
22. 11. – 23. 12. 2019
December Design Days
16. – 23. 12. 2019
Vyhlídkové jízdy Brnem
Funkcionalismus – 7. 12. a 14. 12. – 10 a 13 h
Slavné vily – 1. 12., 8. 12. a 15. 12. – 10 a 13 h
Adventní procházky
Kláštery v centru Brna – 30. 11., 7. 12., 14. 12. a 21. 12. – 14 h
Brněnské betlémy – 27. 12. – 16 h
Adventní věž Staré radnice
Prosinec po – čt 14 – 20 h, pá 12 – 22 h, so 10 – 22 h, ne 10 – 20 h
Vstupenky a informace na www.ticbrno.cz a v informačních centrech TIC BRNO.
​Kompletní informace o Brně na www.gotobrno.cz

Dominikánské náměstí je pěší zónou s romantickými kulisami Nové radnice, kostela sv. Michala a je skvělým místem pro klidnější a intimnější část Brněnských Vánoc. Jeho atmosféru oceníte především pro komorní přátelská setkání, gurmánské zážitky a na své si zde přijdou především rodiny s dětmi. Obdivovat tady také můžete druhý největší betlém na světě. Jmenuje se Halouzkův, tvoří jej stovky vyřezávaných dřevěných figur a doplňují živá zvířata v zoo koutku.

Útulný trh zaměřený na řemeslné výrobky a tradice najdete na brněnském Zelném trhu, velkokapacitní vyhřívaná šapitó, vyhlídkové kolo a venkovní kluziště zase na Moravském náměstí. I tyto dva adventní trhy jsou samozřejmě doplněny řadou stánků s chutným občerstvením, ale před Štědrým dnem končí. Zato Brněnské Vánoce na náměstí Svobody a Dominikánském pokračují i přes svátky a po nich. Stánky s občerstvením zde na četná přání místních i turistů zůstávají až do 5. ledna 2020 a vy si tak můžete vychutnat kouzlo vánoční jihomoravské metropole i bez předvánočních stresů a užít si zde první dny nového roku.

Vánočním Brnem

Advent by měl být čas ztišení a očekávání příchodu Vánoc. Udělejte si výlet Brna, odložte předvánoční shon a projděte si město s profesionálním průvodcem TIC BRNO. Ideální jsou k tomu adventní víkendy, kdy každou sobotu odpoledne probíhají komentované prohlídky duchovních center města Brna doprovázené výkladem o adventních zvycích. Pro milovníky vánočních tradic je připravena také oblíbená procházka Brněnské betlémy. Na tu se můžete vypravit po Vánocích a prodloužit si tak sváteční chvíle.Vychutnat si Brno v slavnostním hávu doporučujeme také z nadhledu z věže Staré radnice, která na vánoční čas prodlužuje otvírací dobu a je z ní krásný výhled na všechny světové strany. Nebo z tepla minibusu na komentované projížďce městem. Minibus vás vyveze buď za známým brněnským funkcionalismem, nebo představí čtyři unikátní brněnské vily. Všechny byly postavené v první třetině 20. století a přesto jsou tak rozdílné: secesní Löw-Beer (1904), Jurkovičova (1906), modernistická Stiassni (1929) a funkcionalistická Tugendhat (1930). Porovnejte je během dvouhodinové jízdy. Budete překvapeni!

Dárky (z) Brna

Brno je proslulé nabídkou originálních vánočních dárků. Oblíbeným suvenýrem jsou brněnské autorské hrníčky, chytnout si můžete svou vánoční kuličku v proslulém brněnském časostroji nebo si vybrat z originálních suvenýrů v infocentrech TIC BRNO. Co třeba pexeso brněnského skladatele Leoše Janáčka, porcelán s brněnským drakem nebo tři zbrusu nové knížky?

Knížka Jak to ruplo je věnována dětem a jejich rodičům a zajímavě informuje o tom, co se dělo v Brně v roce 1989. Temný komiks Kameník vás netradiční formou seznámí s životem a dílem brněnské gotické legendy Antona Pilgrama. Ve fotografické publikaci Interior Design Guide zase naleznete 50 nejkrásnějších interiérů Brna a jižní Moravy z hlediska současného designu.

Jak jsme psali výše, TIC BRNO také již čtvrtým rokem připravil kolekci autorských brněnských hrníčků pod stromeček. Letos se svými hrnky pro Brno přichází brněnský umělec Pavel Hayek. Fascinuje jej textilie, kterou zmuchlá, vyfotografuje a následně přenese na plátno. Přesně tato látková textura s motivy puntíků zdobí i novou kolekci hrnků a dalších dárkových předmětů, jakými jsou brněnská pražená káva nebo bylinkové čaje z jižní Moravy.

A že k Vánocům patří svíčky? Zapalte si je ve svícnech značky GOLDFINGER, díky kterým se vám doma rozzáří raně gotická katedrála sv. Petra a Pavla nebo funkcionalistický pavilon A brněnského výstaviště. Všechny dárky je možné zakoupit v informačních centrech TIC BRNO, na Brněnských Vánocích, a většinu i v novém e-shopu na adrese www.darkyzbrna.cz.

Brněnské Vánoce 2020

Brněnské Vánoce Vánocemi nekončí! Nechte se přenést do nového roku s dobrým drinkem v ruce, ve společnosti rodiny či přátel, ve vánočně vyzdobeném centru města. Stánky s občerstvením a zábava zůstávají na náměstí Svobody a Dominikánském až do 5. ledna.Podrobný program najdete v informačních brožurách a letácích v brněnských infocentrech, na webu www.brnenskevanoce.cz nebo na sociálních sítích.

Ohodnoť článek

Štítky Brněnské Vánoce, trhy, Brno, pozvánka, kultura, Vánoce, TIC Brno, rodina, zábava, vánoční trhy, nový rok, nápoj, radnice, UNESCO, Leoš Janáček, Antonín Pilgram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zažijte Brněnské Vánoce. Až do 5. ledna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.