Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přílet anděla omezí řidiče, náměstí se kompletně uzavře

Řidiči, kteří se příští čtvrtek chystají na náměstí, musejí počítat s omezením. Mezi čtvrtou hodinou odpolední a osmou hodinou večerní bude platit úplná uzavírka náměstí. Důvodem je tradiční a hojně navštěvovaný přílet anděla z Černé věže.

„Dočasně tady budou zrušeny zastávky městské hromadné dopravy 21, 22 a 23. Autobusy budou jezdit ulicemi Karla IV., Kněžská a Jirsíkova. Zastávky MHD u pošty na Senovážném náměstí budou plně obsluhovány,“ řekl náměstek primátora Viktor Lavička.

Bez aut budou také adventní neděle a Štědrý den

Řidiče ale neomezí jen přílet anděla. Radnice letos rozhodla, že na adventní neděle a Štědrý den bude vjezd autem na náměstí zakázán. „V předstihu, už v srpnu, jsme se na tom s pořadateli trhů dohodli. Věříme, že opatření přispěje ke kouzlu adventních trhů a Vánoc a jsme také samozřejmě zvědaví, jak jej obyvatelé a návštěvníci města přijmou,“ uvedl první náměstek primátora Juraj Thoma.

O omezení uvažovala radnice už minulý rok. Podle Thomy ale nebyl dostatek času na přípravu a informování veřejnosti. Letos se ale lidé dočkali a nápad vítají. „Super nápad. Je to pár dní, to by nemuselo být tak výrazné omezení. Určitě to o něco víc podtrhne vánoční atmosféru na náměstí,“ řekla už v září Martina D.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Buriánková

Štítky Vánoce, advent, omezení, doprava, Štědrý den, Černá věž, Karel IV. Lucemburský, Juraj Thoma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přílet anděla omezí řidiče, náměstí se kompletně uzavře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.