Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tábor zvýší od ledna turistický poplatek na den na 21 korun

Tábor zvýší od příštího roku turistický poplatek na den ze 14 korun na 21 korun. Změní tak tarif, který platí od roku 1998. Tábor tak využije maximální možnou sazbu ze zákona pro rok 2020.

Vybrané peníze chce město vrátit do cestovního ruchu. „Mimo jiné se nabízí více podpořit destinační oblast Toulava, kterou jsme dosud podporovali částkou 150 tisíc korun ročně," řekl starosta.

Z turistických poplatků ročně město vybralo 750 tisíc korun. Nyní by podle starosty mohla radnice získat více než milion korun. „Od roku 2021 zákon umožňuje další navýšení poplatku na 50 korun. Ale my o tom zatím neuvažujeme, chceme pár let zůstat na 21 korunách,“ uvedl starosta města Štěpán​ Pavlík. Novelizaci vyhlášky o poplatcích schválilo už městské zastupitelstvo.

Tábor je druhým největším městem v Jihočeském kraji, žije v něm přibližně 35 tisíc obyvatel. Město patří k hlavním centrům destinační oblasti Toulava, kde vznikla stezka s evropským certifikátem kvality Leading Quality Trails Best of Europe. Jde o 55 kilometrů dlouhou trasu a vede z velké části právě na Táborsku. V Evropě je 19 stezek se stejnou garancí kvality.

Autoři | Foto Rudolf Kukačka

Štítky správa, rekreace, turistika, Tábor, poplatek, Toulava, Evropa, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor zvýší od ledna turistický poplatek na den na 21 korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.