Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Počasí venkovním aktivitám nepřeje. Temelínské infocentrum mimořádně otevře dřív

Už 26. prosince, tedy na druhý svátek vánoční, se návštěvníkům otevře bezplatně přístupné Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín. Jeho pracovnice tak reagují na avizovaný zájem návštěvníků. Počasí podle nich příliš nepřeje venkovním aktivitám, řada rodin tak hledá jiné společné aktivity.

Původně měly průvodkyně do zámku Vysoký Hrádek dorazit až o dalším víkendu. Nově se ale jeho dveře veřejnosti otevřou už ve čtvrtek. Infocentrum, zaměřené na jadernou energetiku, tak reaguje na řadu dotazů a zájem o prohlídky.

„Telefonicky i prostřednictvím internetu zjišťují, jak máme otevřeno, případně, co připravujeme. Je znát, že hodně lidí po dvou dnech doma chce vyrazit ven, ale počasí úplně ideální být nemá. Nebo třeba lidé ze vzdálenějších částí republiky spojují rodinné návštěvy s jinými aktivitami. Takže se jim snažíme vyjít vstříc,“ vysvětluje administrátorka temelínského infocentra Hana Marečková

Infocentrum navíc mimo běžný program připravilo například soutěže pro dětské návštěvníky. „Pravidelně bude také promítat filmy, včetně 3D projekcí. V letošním roce do něj dorazilo už více než 40 tisíc návštěvníků, přičemž z pohledu individuálních návštěvníků byly nejvytíženějšími měsíci červenec a srpen,“ uvedl tiskový mluvčí elektrárny Marek Sviták. Přístupné je zdarma, v zimní sezóně od devíti do čtvrté hodiny odpoledne. Jeho provozovatelem je společnost ČEZ. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Marek Sviták

Štítky elektrárna, Temelín, Českobudějovicko, Jaderná elektrárna Temelín, Vysoký hrádek, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počasí venkovním aktivitám nepřeje. Temelínské infocentrum mimořádně otevře dřív  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.