Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nové taxi usnadní seniorům cestování po městě

Už začátkem ledna budou moct budějčtí senioři využít nové služby ve městě. Určena je lidem starším 65 let a držitelům průkazu ZTP a ZTP/P. Taxík Maxík má právě jim usnadnit cestování po městě. Provozovat ho bude městská charita.

Vozidlo dostalo město darem od Nadace Charty 77 a jejich Konta Bariéry. „Pořízení této služby by mělo seniorům usnadnit cesty k lékaři nebo třeba na hřbitov, prostě tam, kam se potřebují dostat a nemají dobré spojení,“ říká náměstek primátora Viktor Vojtko.

Využít ho budou moct lidé s trvalým bydlištěm v Českých Budějovicích, kteří jsou starší 65 let nebo mají průkaz ZTP či ZTP/P. Cena za přepravní služby je 60 korun za jednu jízdu včetně případného čekání. „Pokud bude klienta doprovázet další osoba jako doprovod, platí 30 korun, pokud doprovází držitele průkazky ZTP/P, jede doprovod zdarma,“ doplnila mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

Taxík bude fungovat každý den od 7:30 do 15:30 a jeho služby je třeba objednat zhruba 48 hodin předem na dispečinku městské charity, která bude službu provozovat. Svézt se mohou lidé jak po městě, tak i mimo katastr, kam jezdí městská hromadná doprava. 

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky senior taxi, senioři, taxi, Taxík Maxík, služby, doprava, pomoc, Nadace Charty 77, Viktor Vojtko, České Budějovice, cestování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Štrobl

Tato služba má spustu otazníků.Stčí mít ZTP a na věku nezáleží.No a nechat se vozit třeba po nákupech i s čekáním.

Úterý, 31. prosince 2019, 13:32Odpovědět

Nové taxi usnadní seniorům cestování po městě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.