Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V písecké porodnici se loni narodilo téměř tisíc dětí. Nejvíce od roku 1990

V písecké porodnici se v loňském roce narodilo nejvíce dětí za posledních 29 let. Na svět tam přišlo téměř tisíc dětí, nejvíce potom v červnu. Počet narozených chlapců a děvčat byl podle nemocnice vzácně vyrovnaný. Jedna maminka dokonce stihla v roce 2019 porodit dvakrát.

Celkem přišlo v písecké porodnici na svět 993 dětí. Počet chlapců a děvčat byl podle nemocnice vyrovnaný, dvojčata se narodila sedmnáctkrát. Nejmenší miminko vážilo 1230 gramů a největší 4900 gramů. Nejsilnějším měsícem, co do počtu novorozenců, byl červen s 91 porody.

„Zajímavostí je, že jedna rodička rodila v roce 2019 dvakrát, jednou v lednu a podruhé v prosinci,“ uvedl primář Gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Písek Michal Turek.

Písecká porodnice má zrekonstruované porodní sály. Rodičky si mohou vybrat i barvu sálu. Nově byly zřízeny takzvané rodinné pokoje pro pobyt matek, otců nebo celých rodin společně po porodu. Rodina má k dispozici studio s komfortním sociálním zázemím a wi-fi připojením. Jedná se o plně vybavené apartmány s poskytováním služeb včetně stravování formou minutek pro celé rodiny nebo zázemí pro příbuzné s prvky rodinné intimity,“ doplnil primář Turek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Písek, porodnice, nový rok, děti, Nemocnice Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V písecké porodnici se loni narodilo téměř tisíc dětí. Nejvíce od roku 1990  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.