Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Sondy, které se nikdy nezastavily. Budějcké planetárium promítne film Voyager

Sondy Voyager jsou nejvzdálenějšími lidskými výtvory ve vesmíru. Napříč Sluneční soustavou putují už desítky let. Diváci s nimi v projekci na kopuli planetária navštíví úžasné světy vzdálených planet a jejich měsíců. Úchvatné scenérie bouří na Jupiteru, divoké krajiny sopečného měsíce Ió nebo ledový svět Europy. Film je doplněn živě komentovanou částí.

Snímek promítaný na kopuli nového digitálního planetária je návštěvou světů daleko ve Sluneční soustavě. Sleduje putování sond Voyager 1 a 2, které mocně obohatily povědomí lidstva o vzdálených planetách.

Kosmické cesty napříč Sluneční soustavou jsou otázkou dlouhých roků, a tak nám sondy přináší obrazy z míst, kam se lidský tvor zatím nepodíval.

Jupiter, Saturn, Uran a Neptun jsou plynné planety se spoustou zajímavých měsíců a ani dnes o nich nevíme vše. Díky kosmickým sondám jsme je před lety konečně spatřili zblízka a filmem v planetáriu se tam dnes můžeme vrátit.

Voyager 1 ani Voyager 2 se nikdy nezastavily a každou vteřinou se více vzdalují. Dnes už se sondy nachází miliardy kilometrů daleko. S sebou nesou i záznamy ze Země jako poselství pro jiné světy v budoucnosti. Vydejte se v jejich stopách na dechberoucí pouť vesmírem, která nikdy nekončí.

Promítání proběhne 14. ledna od 19 hodin. Vstupenky můžete koupit online

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky planetárium, hvězdárna, film, Voyager, sondy, vesmír, Program Voyager, Sluneční soustava, kosmická sonda, Jupiter, Voyager 1, Europa, Saturn, Uran

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sondy, které se nikdy nezastavily. Budějcké planetárium promítne film Voyager  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.