Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Nedávno opravené grafitti Karla Gotta někdo znovu zničil. Autor se domnívá, že čin je útokem na jeho osobu

Opravené grafitti Karla Gotta moc dlouho nevydrželo. Neznámý vandal ho dnes znovu poškodil. Přes obličej zpěvákovi nakreslil srdce, ze kterého proudí paprsky. Během několika dní je to podruhé, co někdo malbu poškodil.

Autor obraz po dvou hodinách v neděli odpoledne opravil, a to prý naposled. „Výtvor znovu opravovat nehodlám. Počkám si na legální plochy a pana Gotta zvěčním znovu, ve větším a lepším provedení pod kamerou, aby se to už neopakovalo," řekl Jack Reyes.

Jack si myslí, že obraz někdo poškodil kvůli němu. „Některým lidem se nelíbí že se mi daří, a že se snažím posunout graffiti na jinou laťku, která osloví i starší generaci," uvedl.

Opakované zničení obrazu občany znovu pohoršilo. „To je fakt hnus... Lidi si neváží už vůbec nikoho a ničeho...," komentovala fotku zničeného graffiti Helena Hájková„To snad není pravda. Včera jsme koukali, jak je pěkné opravený. Nepochopím, kdo má potřebu stále ten obraz kazit,“ dodala Barbora Kubková.

Někteří lidé ale upozorňují na to, že grafitti vzniklo na legální ploše, kde si každý může malovat co chce. „Ano, namaloval to krásné, ale jeho chyba je, že to maloval na legal. Měl se domluvit s městem, které by mu nějaký ten kus zdi rádo přenechalo, aby toto umění vydrželo... A ne to malovat na legal, kde se to obměňuje skoro každý den,“ komentoval Dan Da

Kdo za zničeným grafitti stojí autor netuší. 

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Osuský

Štítky grafitti, sprejer, malba, umění, Karel Gott, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedávno opravené grafitti Karla Gotta někdo znovu zničil. Autor se domnívá, že čin je útokem na jeho osobu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.