Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V českobudějovickém Metropolu odstartoval osmnáctý ročník tradičního novoročního setkání představitelů kraje

Seznámit starosty s činností kraje v oblastech dotačních programů, zdravotnictví, školství, kultury, cestovního ruchu, hospodaření nebo dopravní obslužnosti. To je hlavní cíl jejich pravidelných novoročních setkávání s vedením kraje v čele s hejtmankou Ivanou Stráskou

„Na tato setkání se vždy velice těším a těšívala jsem se i jako starostka. Je to jedinečná možnost vyměnit si vzájemně své zkušenosti, propojit se mezi sebou a prohloubit spolupráci s krajem,“ uvedla hejtmanka Ivana Stráská a během úvodního slova ocenila práci všech, kteří se do náročné veřejné funkce pustili. „Vždy jsem, už jako starostka, tato setkávání uznávala a doufám, že budou stejně přínosná i pro vás,“ dodala hejtmanka.

Hlavní smysl těchto pravidelných každoročních setkání tkví ve vzájemné výměně zkušeností i podle ředitele krajského úřadu Milana Kučery. „Komunikace mezi představiteli obcí a kraje je důležitá nejen kvůli užitečným informacím o připravovaných akcích, ale hlavně kvůli možnosti konzultací a diskusí o aktuálních problémech, které lidi na obcích nejvíce pálí,“ vysvětlil ředitel Kučera s tím, že starostky a starostové zde mají možnost obracet se na uvolněné radní s požadavky, dotazy a náměty, se kterými se jim krajský úřad bude snažit pomoci.  

Na tomto, již 18. setkání se mimo jiné řešila také problematika nového stavebního zákona, nakládání s odpady, ochrany životního prostředí nebo hrozby sucha. Hejtmanka Stráská zmínila i problém nedostatku praktických a dětských lékařů, se kterým se obce musejí potýkat. Vedení kraje pak seznámilo starosty s výsledky hospodaření kraje, připravovanými investicemi a poslechlo si zkušenosti starostů s dotačními programy, nepromyšlenými developerskými projekty či nadměrnou hlukovou zátěží. 

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Radek Šíma

Štítky setkání, starostové, Českobudějovicko, Českokrumlovsko, Ivana Stráská, Dům kultury Metropol, Milan Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V českobudějovickém Metropolu odstartoval osmnáctý ročník tradičního novoročního setkání představitelů kraje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.