Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Zbytek února bude velmi teplý, ochladí se až v březnu

I zbytek února bude mimořádně teplý, příští týden bude až 15 stupňů nad nulou. Až v březnu se asi teploty vrátí k dlouhodobému normálu. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), a týdenní předpovědi. Kromě mimořádných teplot by mělo také nejméně v příštích dvou týdnech pravděpodobně i více pršet.

Na začátku tohoto týdne byla v pražském Klementinu zaznamenána teplota 14,6 stupně Celsia nad nulou, která překonala dosavadní rekord z roku 1775, odkdy tato nejstarší tuzemská meteorologická stanice nepřetržitě sleduje počasí. I příští dva týdny, tedy do 1. března, se budou teploty podle ČHMÚ držet nad dlouhodobým průměrem pro toto období. Třeba začátkem příštího týdne bude stále až 15 stupňů nad nulou. Pak se mírně ochladí, ale koncem týdne rtuť zase vystoupá až na deset stupňů.

Až první polovina března přinese podle meteorologů návrat k teplotám, které jsou pro toto období roku obvyklé. Týdenní průměry nejvyšších denních teplot budou od 2. do 15. března kolem osmi či devíti stupňů Celsia.

Objem srážek bude ve zbytku února podle ČHMÚ nadprůměrný. V první polovině března pak zřejmě srážky zeslábnou a jejich objem se dostane na dlouhodobý průměr.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, meteorologové, předpověď, Český hydrometeorologický ústav, Klementinum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbytek února bude velmi teplý, ochladí se až v březnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.