Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

SOUTĚŽ: Na Výstavišti poteče pivo proudem, ve čtvrtek začíná Mezinárodní pivní festival

Na zhruba 40 pivovarů z České republiky i zahraničí, stánky s občerstvením a třídenní hudební program láká návštěvníky českobudějovické Výstaviště. Veřejná část 30. ročníku Mezinárodního pivního festivalu začíná ve čtvrtek ve tři hodiny odpoledne.

„Již tradičně odstartujeme novou sezonu na Výstavišti v Českých Budějovicích jedinečnou akcí, kterou je Mezinárodní pivní festival, který letos slaví 30 let. Rok 2020 je pro nás důležitý i proto, že letos slavíme další významné výročí, a to 60 let výstavnictví v Českých Budějovicích. Tohle téma nás bude provázet celou výstavní sezonou,“ říká předseda představenstva Výstaviště České Budějovice Mojmír Severin.

Piva z českých pivovarů i minipivovarů, Maďarska, Švýcarska, Ukrajiny nebo Ruska můžou návštěvníci ochutnávat od čtvrtka do soboty. Na čepu budou piva filtrovaná i nefiltrovaná, otestovat bude možné cidery, nejrůznější pivní speciály, i aktuálně oceněná piva Zlatou pivní pečetí 2020. Prestižní soutěž Zlatá pivní pečeť se uděluje v odborné části festivalu, která začíná o 2 dny dříve. Jaká piva si toto ocenění odnesla se návštěvníci dozví při slavnostním vyhlášení ve večerním programu v sobotu. 

PIVO S VLASTNÍ ETIKETOU

Kromě točených piv bude možné ochutnat i lahvová piva třeba z Lichtenštejnského knížectví nebo Švýcarska. Lichtenštejnsko, jeden z nejmenších států Evropy, má svůj pivovar Lichtensteiner Brauhaus ve městě Schaan. Vaří pivo světlé Helľs a pšeničné Weiza. Jedno z nejznámějších švýcarských piv se vyrábí v Churu. Jméno piva pochází od stejnojmenného alpského vrcholu nad městem. Na MPF 2020 se bude prodávat lahvový polotmavý ležák, nebo točené spodně kvašené – nefiltrovaný ležák. Specialitou bude vytvoření si vlastní pivní etikety, kdy prostřednictvím QR kódu si návštěvníci stáhnou aplikaci, vyberou fotku i text a přímo na stánku švýcarského pivovaru si koupí pivo už se svojí originální etiketou.

11 ROCKOVÝCH KAPEL

JIŘÍ SCHELINGER MEMORY BAND odstartuje v 16 hodin hudební program Mezinárodního pivního festivalu. Kapela hraje hity jednoho z největších českých a československých pop-rockových velikánů Jiřího Schelingera, ale i třeba písničky Františka Ringo Čecha. Od sedmi zahraje kapela Sound City největší rockové pecky, členové kapely jsou zkušení muzikanti, kteří prošli skupinami jako je Lucie, Kollerband, Krucipüsk nebo ZOO. Severočeská hard rocková Stará škola zakončí čtvrteční program. 

Energický „moderní “ power metal s prvky elektroniky, symfonie, atmosféry – to je hudba kapely PORTA INFERI. Novojičínská metalová skupina zahraje hned jako první v programu druhého dne festivalu. Legendární strakoničtí Parkáni, kteří se po 2 letech vrací na českobudějovickém Výstaviště, ovládnou podium v šest hodin. Od osmi do devíti hodin zahraje českobudějovická kapela Elegie, po nich vimperští Narttu a na závěr One spirit, mladé hudební uskupení táborských muzikantů hrajících převážně pop-rock.

Hudební program třetího dne pivního festivalu zahájí DEEP PURPLE SOUTH BOHEMIA REVIVAL, hudební seskupení zkušených rockerů z Českých Budějovic, kteří se pokoušejí co nejvěrněji napodobit ty nejznámější a nejlepší pecky v dějinách hard-rocku. 30. ročník MPF2020 zakončí progressive metalová kapela SEVEN a plzeňští Storm.

Vstupenky je možné zakoupit přes webové stránky www.vcb.cz a na pokladnách v pavilonu T1 v době konání festivalu. Ten, kdo se rozhodne přece jen přijet na pivo autem, může zaparkovat zadarmo v areálu Výstaviště. Nejideálnější variantou je ale přijít pěšky nebo přijet hromadnou dopravou, otevřena bude hlavní brána a severní od obchodního centra. Veškeré informace k festivalu jsou na www.vcb.cz a facebooku. 

Soutěž o vstupenky na Mezinárodní pivní festival

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou tři čtenáři vyhrát dvě vstupenky na Mezinárodní pivní festival. Stačí jen do středeční 9 hodiny správně odpovědět na následující otázku a čekat na slosování. 

Soutěž skončila! Vstupenky vyhráli Jana Kilianková, David Nácar a Darina Samcová! Gratulujeme!

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky soutěž, Mezinárodní pivní festival, České Budějovice, festival, pivo, pivovar, hudební skupina, kongresové centrum, vstupenka, Česko, Švýcarsko, Jiří Schelinger, Lichtenštejnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Na Výstavišti poteče pivo proudem, ve čtvrtek začíná Mezinárodní pivní festival  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.