Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Maminky budou moct využívat zvýhodněné jízdné v autobusech i bez dětí

S novinkou, která potěší maminky na mateřské dovolené, přišla tento týden budějcká radnice spolu s dopravním podnikem. Od 1. dubna už totiž nebude zvýhodněné jízdné pro maminky podmíněno cestování s kočárkem a miminkem. „Někdy je zkrátka nutné, aby se maminka vypravila vyřídit třeba úřední záležitosti či návštěvu lékaře sama," vysvětluje změnu náměstek primátora Viktor Lavička.

Maminky na mateřské dovolené mají možnost výhodného cestování v českobudějovické městské hromadné dopravě už několik let. „Za roční průkazku zaplatí pouhých padesát korun. Cestování bylo doposud podmíněno tím, že nastoupí s kočárkem i s dítětem. Od 1. dubna 2020 se to ale změní," uvedl náměstek primátora Viktor Lavička.

Zlevněná průkazka teď nově umožní cestování i bez kočárku a dítěte. Podle radnice se totiž některé věci nedají zařídit i s miminkem. „Někdy je zkrátka nutné, aby se maminka vypravila vyřídit třeba úřední záležitosti či návštěvu lékaře sama. Proto jim vycházíme vstříc," doplňuje k novince Lavička. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky maminky, mateřská dovolená, MHD, radnice, dopravní podnik, cestování, kočárek, jízdné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Maminky budou moct využívat zvýhodněné jízdné v autobusech i bez dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.