Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sedmý ročník studentského krvebraní je tady. Zapoj se i ty

Letošní rok je sedmým rokem, kdy studenti z Českých Budějovic pořádají projekt Studentského Krvebraní. Jedná se o tři měsíce v roce, kdy se snaží rozšířit povědomí o darování krve a to především mezi mladé lidi a studenty.

Snaží se tím vysvětlit, že darování není ani nebezpečné a ani nepříjemně bolestivé, jak by se mohlo na první pohled zdát. Za loňský rok, přišlo s Krvebraním darovat svou krev 157 nových prvodárců. Na transfúzní stanici tím přibylo 78 a půl litru krve, která posloužila dobré věci.

Krvebraní je dobrovolná činnost, která vznikla na spolupráci Budějovického Majálesu, Českého červeného kříže a Nemocnice České Budějovice. Za dobu její existence s ní přišlo darovat přes 1600 lidí, především prvodárců a mladých lidí.

Ačkoliv za darování krve není vydávána žádná finanční odměna, s prázdnou se nikdy neodchází. Dárci jsou vždy odměněni svačinou a tekutinami na posilnění a v případě studentů je navíc možnost dostat omluvenkou z vyučování. Nejhodnotnější a nejkrásnější odměnou je ale samozřejmě hřejivý pocit dobrého skutku.

Darování s Krvebraním se od normálního dárcovství ovšem liší tím, že na konci oněch tří měsíců budou ti dárci, kteří na transfúzní stanici ohlásili že jdou darovat právě s Krvebraním, slosováni a dostanou možnost vyhrát různé hodnotné ceny či poukázky. Toto vyhlášení probíhá v závěrečném dni Budějovického Majálesu, po vyhlášení královské soutěže. Pro bližší informace a detaily můžete navštívit facebookové stránky Krvebraní.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky krvebraní, dárce, krev, transfúzní oddělení, nemocnice, Budějovický Majáles

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmý ročník studentského krvebraní je tady. Zapoj se i ty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.