Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Noc i ráno byly mrazivé, v jižních Čechách naměřili meteorologové minus 11

Noc na pondělí i dnešní ráno byly v celém Česku mrazivé. Teplota v noci klesla na Šumavě místy pod minus 16 stupňů Celsia, na jihu Čech naměřili meteorologové minus 11 stupňů. Potvrdily se tak předpovědi meteorologů, kteří ochlazení očekávali. Mrazivé noci mají trvat až do pátku.

Ochladilo se s příchodem astronomického jara. V neděli přes den teploty vystoupily pouze na nula až čtyři stupně Celsia. V noci dnešek teploty padaly zejména v horských částech Česka. V severních Čechách bylo minus 14,3 stupně Celsia, na severní Moravě minus 13,8 stupně, v jižních Čechách minus 11, stejně tak na západě země.

Ráno bylo přibližně o dva stupně chladnější než v neděli, průměrná teplota za celé Česko byla minus 6,6 stupně Celsia. Vedle Jezerní slati byl silný mráz Horské na Kvildě, kde naměřili minus 19,8 stupně Celsia, stanice Březník pak evidovala minus 19,4 stupně. Naopak nejtepleji bylo v Brodě nad Dyjí (minus 2,5 stupně) a v pražském Klementinu (minus 2,7 stupně).

„I v příštích dnech k nám bude proudit studený vzduch od severovýchodu, navíc na východě území bude foukat čerstvý vítr, který bude pocitově snižovat už tak dost nízké teploty," uvedli meteorologové. Nejchladnější by měla být noc z úterý na středu. Postupně ale začne příliv studeného vzduchu slábnout a v druhé polovině týdne se oteplí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky meteorologové, zima, jaro, Šumava, jižní Čechy, počasí, Česko, stupeň Celsia, Jihočeský kraj, Severní Čechy, Severní Morava, Jezerní slať, Kvilda, Březník, Brod nad Dyjí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noc i ráno byly mrazivé, v jižních Čechách naměřili meteorologové minus 11  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.